• DOLAR 35.392
  • EURO 36.514
  • ALTIN 2999.93
  • ...
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızılay: Yılda 3 bin üzeri ileri göz ameliyatı yapıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde, son teknolojik cihazlarla yenilenen Göz Hastalıkları Kliniğinin açılışı yapıldı.

Açılış öncesi konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 7 Öğretim Görevlisi ve 10 asistanla hizmet verdikleri Göz Hastalıkları Polikliniklerinde günde 300 hastaya hizmet verildiğini ve yılda 3 binin üzeri katarakt ve kornea nakli gibi ileri göz ameliyatlarının başarıyla yapıldığına dikkat çekti.

“Retina hastalıklarında tanı ve tedavi amaçlı kullandığımız göz anjiyo cihazı, lazer cihazı, OCT cihazı son teknolojik özelliklere sahip cihazlarla yenilendi”

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pembegül Fırat, “Bugün burada ilave koridor açılarak göz kliniğimizin genişletilmesi ve baştan sona yenilenen birimlerimizle hastalarımıza sunacağımız kaliteli hizmetin heyecanını sizlerle paylaşıyoruz. Retina hastalıklarında tanı ve tedavi amaçlı kullandığımız göz anjiyo cihazı, lazer cihazı, OCT cihazı, son teknolojik özelliklere sahip cihazlarla yenilendi. Ameliyathane cerrahi mikroskobumuz ve diğer ekipmanlarımız, hem hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermek hem de asistan hekimlerimizi daha iyi yetiştirmek için son teknolojik özelliklerle donatılmış cihazlarla değiştirildi.” ifadelerini kullandı.

“Poliklinik sayımız artırılarak hastalarımızı daha konforlu bir ortamda muayene etme şansımız doğdu”

Cihaz ve yeniliklerin maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Fırat, “Ancak Sayın Rektör Hocamız Ahmet Kızılay ve ekibi ile başhekimlik makamımız bu yenilikleri yaparken desteklerini hiç esirgemediler. Son olarak da göz bölümüne ilave koridorlar eklenerek poliklinik sayımız artırıldı. Böylece hastalarımızı daha konforlu bir ortamda muayene etme şansımız doğdu. Ayrıca retina hastalarının ayaktan yapılan bütün cerrahi girişimleri (lazer, göz enjeksiyonları vb) hastalarımız servise çıkarılmadan, yorulmadan bütün işlemlerinin tek bir birimde tamamlanması konforunu elde ettik. Bütün bu yenilikleri yaparken bize destek olan sayın rektörümüz ve ekibine, başhekimimiz ve ekibine göz kliniğimiz ve hastalarımız adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Hastanemizde ihtiyaçlara binaen bölüm bazlı bazı değişiklikler devam edecek”

Yapılan revizyonla hem poliklinik sayısını artırdıklarını hem de hizmet kalitesini yükselttiklerini söyleyen Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, “Retina, şaşılık, oküloplasik hastalıklar ve özellikle kornea nakli ve ileri düzey cerrahilerin yapıldığı bir Ana Bilim Dalı. Hastanemizde ihtiyaçlara binaen bölüm bazlı bazı değişiklikler devam edecek.” diye kaydetti.

“Gözle ilgili yapılacak göz nakli ince hassas ameliyatlar dahil tüm ameliyatlar yapılabilmekte””

Göz Anabilim dalının, tıp fakültesinin köklü birimlerden biri olduğunu kaydeden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, “Akademik açıdan gayet yeterli bir bölüm. 7 öğretim üyemiz hizmet veriyor. Burada gözle ilgili yapılacak göz nakli ve ince hassas ameliyatlar dahil tüm ameliyatlar yapılabilmekte. 7’den 70’e tüm hastalara hizmet veren, hasta hizmeti yanı sıra lisans düzeyinde öğrencilerin eğitimini devam ettiren ve bunun yanı sıra hem yabancı uyruklu hem Türkiye vatandaşı asistanlara eğitim veren bir bölüm. Hocalarımızı tebrik ediyorum, yeni eklenen bölümlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“Yılda 3 bin üzeri ileri göz ameliyatı yapıyoruz”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, günde 300 hastanın muayene de edildiğini ve yılda 3 bin üzeri katarakt ve kornea nakli gibi ileri göz ameliyatının başarıyla yapıldığına dikkat çekerek, “Göz hastalıkları bölümümüz yeni polikliniğiyle tekrar hizmete başlıyor. Göz, çok önemli bir tıp alanıdır. Hastanemizde en çok poliklinik hizmeti veren alanlardan biridir. Günde 300’ün üzerinde poliklinik hizmeti veriliyor. Bunların belki yarısı başka illerden sevkle gelen hastalar. Her gün 2 ameliyathanemiz çalışıyor ve yılda 3 binden fazla katarakt ve kornea nakli gibi ileri ameliyatlar başarıyla gerçekleştiriliyor.”

“Sadece Malatya’ya değil, bölgeye ve hatta tüm Türkiye’ye hizmet ediliyor”

“2022 yılı kalan dönemde göz hastalıkları bölümünde 10 asistan ile 7 öğretim görevlisi hocamızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Göz bölümümüzdeki cihaz ve aletler, göz alanında derinlemesine hizmet veren ekipmanlardan oluşuyor. Göz bölümü alanımızı büyüterek 2 katına çıkardık. Bu sayede polikliniklerimiz de rahatlamış oldu. Hedefimiz göz hastalarımızın en iyi tıbbi hizmeti alırken diğer bekleme, randevu alma gibi işlerinin daha kısa sürede tamamlanmasında da önemli bir iyileştirme yapılmış oldu.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir