• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Taşıma su ile TOKİ döner mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Sıhke Gölü AFAD Konutları ile Bostaniçi TOKİ Konutları sakinleri, su kesintilerinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bir an önce su sorununu çözmelerini istedi.

 

Aylardır sularının sık sık kesildiğini son 10 günde ise sularının hiç akmadığını belirten TOKİ sakinleri, Belediyenin terfi merkezinin kurulmadığını öne sürerek topu yüklenici firmaya attığını, yüklenici firmanın ise sorumluluğun belediyeye ait olduğunu söylediğini belirterek, “taşıma su ile TOKİ döner mi?”  diye sordular.

 

Sıhke ve Bostaniçi TOKİ’de bin konut susuz!

Daha önce de defalarca belediyeye gittiklerini belirten, Sıhke Gölü AFAD sakinleri, arada kaldıklarını ifade ederek, “Bizler ilgili makamlara başvurduk yaklaşık olarak 100-150 tane dilekçe AFAD’a yazdık fakat sorunlarımızla ilgilenilmedi. Burada 530 daire var. Yaklaşık olarak 250 dairemiz doludur. Hepimizde aylardır taşıma su ile geçinmeye çalışıyoruz buranın farklı sorunları da var. Ama birinci derece de su sıkıntısı” dedi.

 

Sakinlerden Dırbas Ülgen, akşam işten geldiklerinde su taşımak zorunda kaldıklarını belirterek, “Akşam saat dokuz- ona kadar eve su taşımak zorunda kalıyoruz. İki aydır buranın hali böyledir” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Öztürk de, her gün arabalarıyla gidip su getirdiklerini hatırlatarak, “Her gün bu tekrarlanıyor arabası olmayanlar ise yürüyerek gidip geliyor. Geldiğimiz günden bu böyledir” ifadelerini kullandı.

 

“Şimdi de TOKİ mağduru olduk”

Sorunlarının çözülememesini manidar bulduklarını aktaran İdris Yaren, “Burada bir rant dönüyor. İnsanlar deprem mağduru ama ayrıca burada bir daha mağdur ediliyor. TOKİ mağduru oluyorlar. Bunun çözülmesi noktasında yetkililerden yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

 

“Taşıma su ile ne kadar değirmen dönecek”

Yaklaşık bir aydır suların sık sık kesildiğini ifade eden Bostaniçi TOKİ sakinlerinden Özgür Temiz, “10 gündür. Hiç suyumuz yok. Yetkililere sorduğumuzda suların Van Belediyesi tarafından verilmediği söyleniyor. Van Belediyesini aradığımızda biz suyu gönderdik. Sorun yönetimden kaynaklanıyor diyor. Bizler de bu konuda muhatap bulamıyoruz. Yetkili bulduğumuzda sorularımıza cevap bulamıyoruz. Sizler de görüyorsunuz her tarafta insanlar ellerinde bidonlarla su taşıyorlar. Buraya geldiğimizden beri su taşıyoruz. Bu 10 gündür hiç su verilmiyor. Bunun bir çözümünün olması lazım. Taşıma su ile ne kadar değirmen dönecek. Onu da bilmiyoruz” diyerek olaya tepki gösterdi.

 

“Biz sadece sularımızın düzenli akmasını istiyoruz”

Konutların aşağısında bulunan çeşmede su taşımaya çalışan bayanlardan Nazife Elmas, “Her gün bu şekilde su sıkıntısı çekiyoruz. Hastamız var evde. Buralara o kadar para veriyoruz biz su istiyoruz artık. Her gün bu şekilde bu pisliğin içinde bulaşık yıkıyoruz. Biz sadece sularımızın düzenli akmasını istiyoruz. Artık su çekmekten bıktık” ifadelerini kullandı.

 

Firuze Gören Teyze ise Başbakana seslenerek, “Depremde evlerimiz yıkıldı. Bizi buraya getirdiler başımıza da bir yönetim bırakmışlar. Onlar da sorunlarımızla ilgilenmiyorlar. Sürekli bizden para isteniyor nerden getireceğiz eşim işçidir nereden getireceğiz. Her gün bu su sıkıntısı ödemler üst üste hani iki yıl sonra ödemeler başlayacaktı. Hani Erdoğan burada bizlere verdiği söz” diyerek sözlerin havada kaldığını belirtti.

 

Son olarak konuşan Fatma Kaya ise “Yeter artık. Bıktık. Buraya geldiğimize pişman olduk. Ben 8 ay konteynırda kaldım. Bu kadar cefa çekmedim. Yeter artık. Sorunlarımıza bir çare bulunsun” dedi.

 

“Kadınlar suyu hayvan gibi kullanıyor”

Konuyla ilgili site yönetimin kendilerine hakaret ettiğini söyleyen Kaya, “Yönetimdekiler, ‘Kadınlar suyu aynı hayvanlar gibi kullanıyorlar’ diyor. Bu söylenecek laf mı? Hem de bir erkek bayana bunu söyler mi?” diye sordu.

 

Çocuklar da, uzaklara gidip su getirmek zorunda kaldıklarını ve bundan olumsuz etkilendiklerini söylediler.

 

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van’da meydana gelen depremlerde 644 kişi hayatını kaybetmiş binlerce kişi yaralanmıştı. Aylarca kent boş kalmıştı. Depremin yıldönümüne denk gelen tarihte ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yaklaşık olarak 17 bin civarında konutun anahtar teslimi yapılmıştı.

 

Ancak bu konutlar kışın ısınma problemi başta olmak üzere birçok sorunla gündeme gelirken şimdilerde ise su sıkıntılarıyla gündemde. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir