• DOLAR 34.214
  • EURO 37.313
  • ALTIN 2988.806
  • ...
Yangının Verdiği Hasar Dehşete Düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabuncubeli mevkiinde, dün öğlen saatlerinde çıkan orman yangını sebebiyle, güvenlik açısından İzmir-Manisa karayolu trafiğe çift yönlü olarak kapatılmıştı. Yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılmış, bir uçak ile üç helikopterin yanı sıra 30`un üstünde arazöz söndürme çalışmalarına katılmıştı. Yangın, 100`ün üzerinde orman işçisi ve İzmir, Manisa, Balıkesir itfaiyelerinden desteğe çağrılan ekiplerin yardımıyla, gece saatlerinde kontrol altına alınabilmişti. Ulaşıma kapatılan Manisa-İzmir karayolu ise yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından açılmıştı.

Bu arada yangının yaklaşık 250 hektar alanda etkili olduğu tahmin ediliyor. Yangının verdiği maddi hasar ise havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

YANGINDAN GERİYE BU GÖRÜNTÜLER KALDI

Manisa-İzmir Karayolu Sabuncubeli mevkiinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.
250 ila 300 hektarlık kızılçam ormanının tamamen kül olduğu tahmin edilen orman yangını ile ilgili konuşan Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, "Şu anda yangın mahalinde 41 arazöz, 10 su yükleme aracımız, 7 ilk müdahale aracımız, 5 dozerimiz 3 yer ekibimiz, 325 işçi, 4 helikopter ve 1 uçakla müdahale edildi. Yer ekiplerimiz halen soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Tahmini olarak kızılçam ormanı olarak 250-300 hektara yakın bir ormanın tamamen yandığını tahmin ediyoruz. Bu son baharda buranın gençleşme çalışmalarını bitireceğiz. Yaklaşık 21 saat süren bir çalışma sonucunda kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Burası Manisa halkının yazın yayla olarak da kullandığı bir yer. Bazı vatandaşlarımızın evleri damları ve mezarlıkları yandı. Doğaya zararı büyük. Kendi tespitimce 1 ev 1 villa 1 dam ve 1 de kiraz bahçesi yandı. Yangın mahalinde sevindirici olan şudur ki hiçbir can ve mal kaybı yaşanmadı. Yangın mahaline uşak, İzmir, aydın`dan destek geldi." dedi. Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini de sözlerine ekleyen Akın, "İlk çıktığı noktayı Karakoca mevkiinde bulunan bir bağın kenarından başladı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle Manisa-İzmir asfaltına inip ordan Sarıkaya mevkiine geçerek Emlakdere köyünün yakınlarına kadar ilerledi." Şeklinde kaydetti.

KİRAZ BAHÇESİ VE 1 EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Kısmen kontrol altına alınan Manisa-İzmir Karayolu Sabuncubeli mevkiinde çıkan orman yangınında, ormanlık alan içerisinde bulunan kiraz bahçeleri ve 1 ev kullanılamaz hale geldi. Yangında hayvanlar da büyük zarar gördü. Çıkan yangında evi tamamen yanan 5 çocuklu Kadri Semihsan, yangından canlarını ve hayvanlarını zor kurtardıklarını söyledi. Yanfının şokunu hala üzerlerinden atamadıklarını dile getiren Semihsan, yangının evden eser bırakmadığını kaydetti. Evi daha geçen yıl yaptığını anlatırken gözlerine dolan Semihsan, "Yangın sırasında evdeydik. Bir anda ne olduğunu anlayamadık. Ancak canımızı zor kurtardık. Eşyalarımızı falan kurtarma fırsatımız olmadı. Kozaklar fırlayınca ev bir anda yanmaya başladı. Allah`a şükür bir can kaybı olmadı. Sadece malımıza zarar geldi." dedi. Yangından kaçmak isteyen bir fare ise ağaç köküne saklanmaya çalışmasına rağmen yangından kurtulamadı. Yangının meydana getirdiği hasar tespit çalışmaları ise AFAD ve Jandarma ekiplerince devem ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir