• DOLAR 32.437
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2420.296
  • ...
Türkiye'nin Önderleri eğitim projesinde ilk mezunlar verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Üsküdar Yusuf Dede Camii İmam Hatibi Ali Candan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, gençlerin Türkiye ve dünyaya öncülük edeceğine, Türkiye için umut ışığının bu tür projelerden ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Ceylan, "100 kişiyle başlayan program bugün 3 bin 500 kişiyle devam ediyor. Burada kurduğunuz dostluklar ömür boyu devam edecek, ellerinizden tutan abileriniz, ablalarınız ömür boyu sizlerin yoldaşı olacak. Bir hayrın kapısını aralayan kişi ondan sonra gelecek bütün hayırların sevabına ortak olur. Bugün 70 kardeşimiz mezun olacak. Geri kalan 3 bin 500 kardeşimizin bütün çalışması, bütün ecri, hocaların gayreti sizin hanenize yazılacak. Aradan yıllar geçecek bir gün karşısında Türkiye’nin Önderlerinden yetişmiş kardeşlerinizi göreceksiniz. İlk olmanın avantajlarını yaşayacaksınız." dedi.

Türkiye’nin umut ışığı olacaksınız

Projenin dönüştürücü bir güce ve Anadolu'yu mayalayacak bir yapıya sahip olduğunu belirten Ceylan, "Bizler, Türkiye'de imam hatip camiası ve 25 milyonluk genç adına maya olarak görev yapacağız. Buradan yetişmiş genç kadrolar Türkiye’de ve ümmet coğrafyasında önemli işler yapacak. Nasıl ki 70 yıl önce Celal Hoca bir tohum ekerken bugün okulların tüm Türkiye ve dünyada bir modele dönüşeceğini tahmin etmediyse, Türkiye'nin Önderleri projesindeki gençler Türkiye'yi ve dünyayı dönüştürücü güçlere öncülük edecek. Ben buradan yetiştim diyen binlerce, on binlerce gencimiz çıkacak. Türkiye'nin umut ışığı buradan çıkacak diye inanıyorum." diye konuştu.

"Türkiye için hamle yapmak ihtiyarî değil zarurî bir istikamettir"

Proje Koordinatörü ÖNDER Yönetim Kurulu üyesi Ali Çiçek ise şunları kaydetti:

"Dünya çok kutuplu bir karakter kazanmaya başladı. Batılı güçler uluslararası sistemdeki konumları erozyona uğradı. Önümüzdeki yıllarda küresel sistemin bu şekilde devamı mümkün olmayacak ve 21. yüzyıl büyük bir dönüşüme sahne olacaktır. Yeniden yapılanan uluslararası sistemin Türkiye’ye etkin ve yol gösterici bir aktör olma imkânı sunacak. Türkiye, Türkiye'de göründüğünden daha büyük bir ülke. Türkiye, 780 bin kilometrekarelik toprak parçasından ve seksen milyon insandan ibaret değil. Tarihin büküldüğü yerde hamle yapma gücü, milletimizin mücadele ve varoluş hafızasında aslî bir kod olarak mevcuttur. Türkiye için hamle yapmak, ihtiyarî değil, zarurî bir istikamettir. Türkiye, hamle yaparak tarihî kaderini üstlendikçe dünyadaki sömürü düzeni değişecektir. Dünyayı uçurumun kenarından kurtarma potansiyeli olan tek ülke Türkiye'dir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir