• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Bingöl Hz. Ali Camisinde Kuran Kursu ve taziye evi inşası yapımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mahallelinin talebi doğrultusunda yapımına başlanan külliyede, Kuran kursu, taziye evi, gasilhane, abdesthaneler ve cami müştemilatı yer alacak.

İnönü Mahallesi Merkez TOKİ Mahallesi Muhtarı Şemsettin Şık, mahallelinin talebi doğrultusunda Kuran kursu ve taziye evi yapımına başladığını belirterek "Şu anda mahallemizin Hz. Ali camisi önündeyiz. Camimiz görünüm olarak iyi bir konumda. Mahallemizde Kuran kuru ve taziye evi eksikliğimiz vardı. Bizler göreve geldiğimizde mahallelimizin talebiydi. Nasıl yapalım, nasıl edelim dedik ve hemen camimizin ön bahçesinde bulunan Bingöl belediyesi hazinesine ait bir arsa vardı. İl Müftülüğü ile beraber devreye girip belediye talebimizi ilettik ve belediye meclisi talebimizi kabul etti. Hz. Ali Cami Kuran Kursu Yaşama Derneği ismi altında bir üç katlı bina yapacağız. Alt katında wc, abdesthane, gasil hane gibi bölümler olacak. Külliye tarzında bir projemiz vardır. Zemin katta 300 metrekare alan içerisinde bir taziye evi olacak. Üst katı, 4-6 yaş Kuran kursu planlamamız vardır." dedi.

"Gençlik bizim için çok önemli"

Gençliğin önemine vurgu yapan muhtar Şık, "Biliyorsunuz ki gençlik bizim için çok önemlidir. Üç ana sınıfı, mutfak, öğretmenler odası, wc’ler ve abdesthaneler gibi güzel bir şekilde planlamış bulunmaktayız. Burası tamamen hayırseverlerin desteği ile yapılan bir hayrattır. İnşaallah mahalle sakinleri ve gönül dostlarımızın desteği ile kısa zaman diliminde burayı faaliyete sokacağız." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir