• DOLAR 34.185
  • EURO 37.208
  • ALTIN 2945.809
  • ...
"Aile meclisi' şart"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Herşey İnsan İçin Derneği (HİDER) tarafından Van'da bir konferans düzenlendi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Hİ-DER yönetim kurulu üyeleri ve Vehbi Vakkasoğlu’nun okuyucuları katıldı.

 

Konuşmasında son yıllarda özellikle evlilik noktasında yaşanan olaylarda batı ve doğu açısından pek fark kalmadığını, boşanma ve aile içi şiddetin her yerde yaşandığını dile getiren Vakkasoğlu, yuvaların yıkılmasındaki en büyük nedenlerin başında inançsızlık, sevgisizlik,  ilgisizlik, yüreksizlik ve duygusuzluk gibi faktörlerin geldiğini söyledi.

 

Bayanlar için 3Z prensibi

Bayanlara hitaben, konuşan Vakkasoğlu, hanımların ‘3Z’ prensibini uygulaması halinde daha mutlu olacaklarını söyleyerek, “ 3Z prensibinin birincisi zarafettir. Hanımefendiler zarif olacak. 2. Z’miz: Ziyafet. Sanal dünyanın renkli camları beylerin kafasını karıştıyor. Maddi ziyafet manevi ziyafet. Kocası selam vermiyorsa bile selam vermiş gibi selamını alacak. Güleryüzle karşılayacak. Aynı zamanda efendimizin adetleridir. İbadettir. 3. Z’miz ziyaret. Birlikte, varsa torun torba,  mezarlık ziyareti,  büyüklerin ziyareti, kimsesizler yurdunu ziyaret, yaşlılar yurdunu ziyaret,  Komşuları ziyaret… ama ziyaretin asılını ben Mevlana’dan öğrendim. Ne diyor Mevlana? Ziyaret, gönül ziyareti” dedi.

 

Erkekler için de  3S prensibi

Erkeklerin de ‘3S’ prensibini uygulaması gerektiğini kaydeden Vakkasoğlu, “Beyler de ailede sevgi iletişimini 3S ile güçlendirecekler. 1. S Sevgi ve saygı. Bir adam eşini seviyorsa saygıda göstermek zorundadır. 2. S’miz. Sabır. Sabır kadar ailede sevgi iletişimini insanın mutlu olmasını sağlayan bir özellik daha yoktur. Sabırsızlıkla yuvalara yıkılıyor. 3. S’miz sadakat. Eşinize sadakate aykırı sözlü bir şaka dahi yapmayın” ifadelerini kullandı.

 

“Aile meclisi kurun”

Aile içi iletişim noktasında 'Aile Meclisleri' kurulması gerektiğini vurgulayan Vakkasoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ailede sevgi iletişimi olmazsa olmaz bir şart: Aile meclisini kuracaksınız. Aile meclisi iddia ediyorum TBBM’den bile daha önemlidir. Evdekilerin yaş farkı, cinsiyet farkı ortaya konulmadan hepsinin göz göze diz dize olduğu meclise aile meclisi denir. Her akşam 15 dakika mutlaka yapın bunu. Rica ediyorum. Aranıza giren bütün engelleri kaldırarak, sanal duvarları iptal ederek , ekranları karartarak göz göze diz dize olunuz, aile meclisini kurunuz. Çocuklar sevgi ve saygı ile konuşmayı bilsinler, kafalarındaki düşünceyi söze dökmeyi öğrensinler.”

 

Panel sonrasında Vehbi Vakkasoğlu'na Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve YYÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tarafından plaket verildi.

 

Panel sonrası bir açıklama yapan HİDER Başkanı Veysi İnci ise, dernek olarak evlilik konusu üzerine bundan sonra da konferanslar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir