• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Müslüman olan ünlü Fransız rap sanatçısı Diam's: O akşam Kur'an'ı açmamış olsaydım intihar etmiştim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayatını anlatan bir belgesele konuşan Georgiadis, "Eğer bir akşam vakti Maurice adasındaki bir sahilde Kur'an-ı Kerim'i açmamış, hayatın anlamını bulmamış olsaydım ben de Amy Winehouse gibi, Curt Cobain gibi intihar etmiş olurdum" şeklinde konuştu.

Dünya’ya neden geldiğimi merak ediyordum

Gerçek adı Mélanie Georgiades olan Fransız sanatçı, Rum bir babanın ve Fransız bir annenin kızı. 1980 yılında dünyaya geldi. Küçük yaşlarda başladığı şarkıcılığa kısa sürede büyük bir şöhrete kavuştu. Albümleri milyonlarca sattı. Milyonlarca hayranı vardı. Yine milyonlarca insan onun gibi şöhret ve paraya sahip olmak istiyordu.

Bu kadar büyük bir şöhretin yanında ağır bir depresyon da geçiriyordu. O anları şöyle anlatıyor:

“Para, başarı ve güç, bunların hiçbiri beni mutlu etmedi. Mutluluğu arıyordum, yalnız ve mutsuzdum. Dünya’ya neden geldiğimi merak ediyordum. Biliyordum ki ünlü veya zengin olmak için gelmemiştim, çünkü bunların hepsine sahiptim ve bunlar beni mutlu etmemişti. Böylece sorularıma cevap aramaya başladım.”

İslam'a dönüşün hikayesi namaz kılan birini görmesi ile başladı

Kariyerinin zirvesinde olduğu 2008 yılında, Müslüman bir arkadaşını ziyaret etmesiyle hayatı değişti. Ziyareti sırasında kendisinden akşam namazını kılmak için müsaade isteyen arkadaşı Sousou, sanatçının içine düştüğü karanlığa bir çıkış kapısı aralamıştı.

Nasıl namaz kılınması gerektiğini bilmese de arkadaşını taklit ederek ilk namazını kılan Georgiades, o anı “Namaz kılıp, secde ettiğim zaman Allah’la aramda olan bağlantıyı hissettim” şeklinde özetliyor.

Georgiades arkadaşına yaptığı bu ziyaretten sonra Kur'an-ı Kerim alıp okumaya başlıyor.

“Okuduğum kitap vahiydi ve okudukça Allah’ın varolduğuna daha samimi bir şekilde inandım. O zamana kadar tek bir tanrıya inanıyordum. Fakat mutsuz olmaktan başka ne olduğum hakkında bir fikrim yoktu.”

Allah’ın beni dinlediğini ve dualarıma cevap verdiğini biliyorum

Kasım 2008’de sessizce Müslüman oldu ve bir anda gözlerden kayboldu. 2009 yılında bir camiden çıkarken tesettürlü haliyle görüntülenene kadar da basına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Fotoğrafının yayınlanmasının ardından Fransız halkı büyük bir şok geçidi.

Georgiades, bir konuşmasında şöyle demişti: “Müslüman olmadan önce, Allah’la konuşmam gerektiğini farketmemiştim. Şimdi ise hayatımda iyi şeyler de kötü şeyler de olsa, Allah’ın beni dinlediğini ve dualarıma cevap verdiğini biliyorum.”

Georgiades, kendisi gibi önceden rapçi olan Tunus asıllı bir Müslümanla evli ve üç çocuk annesi. Risalehaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir