• DOLAR 34.238
  • EURO 37.287
  • ALTIN 2945.74
  • ...
Başsavcı Ejder: Önyargılardan kurtulmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle makamında bir araya gelerek “El Ele Aydınlık Yarınlara” adlı proje hakkında bilgiler verdi.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Ejder, proje kapsamında hakim ve savcıların öğrencilerle bir araya geldiğini ve Batman’daki 28 lisede okuyan öğrencilere yönelik bilgilendirme, kaynaşma, öğrenci ve ailelerine yönelik kardeşlik bağlarının sağlamlaştırılması temelinde rol modellerin bilgi aktarımı ve öğrencilerin adliyeyi ziyaretleri kapsamında sürdüğünü söyledi.

 

Şubat ayından beri mesleki bilgi toplantılarını yapmak için Batman’da 28 liseye gittiklerini belirten Ejder, “Batman’daki liselere meslek tanıtımını yapmak için her okula 2-3 meslektaşımız tamamen gönüllülük esasıyla gitti. Bu porjeyi hayata geçirmemizin amacı, hem meslek tanıtımını yapmak ve hem de onlara gelecek konusunda rol model olmaktı. Onlara adliyenin kötü imajını, soğuk imajını değiştirmekti. Biraz daha onların yanında olduğumuzu ve aslında bizim de onların içinden geldiğimizi gösterebilmekti. Biz yapıp başardıysak onlarında yapıp başarabileceklerini ortaya koymaktı. Öğrencilerle halı saha maçlarında da bir araya geldik.  Öğrencilerimiz aynı zamanda adalet sarayına gelerek bizleri ve hakimleri ziyaret etti. Öğrencilerle beraber okul yemekhanelerde aynı yemekleri yedik” dedi.

 

Kafamızdaki önyargılardan kurtulmamız lazım

Gittikleri her okulda çok iyi karşılandıklarını ve öğrencilerin meslek ile ilgili merak ettikleri her şeyi öğrenmek için çaba sar ettiklerini ifade eden Ejder, “Gittiğimiz her okulda gerçekten çok güzel karşılandık. Gittiğimiz okullardaki öğrenciler bizleri çok şaşırtılalar. İnanılmaz geri dönüşümleri aldık. Öğrencilerin soru kaliteleri, soru sormaları çok üst düzeydeydi. Bu projenin onlara faydası olduğu kadar bize de faydası oldu. İlk önceleri çekinerek giden meslektaşlarımızın daha sonra çok isteyerek gittiklerini gördük. Belki bizimde kafalarımızdaki ön yargılar vardı ve o yargılar kırılmış oldu. Okullara gittiğimizde pırlanta gibi çocuklar olduklarını gördük. Şunu gördük, bizlerde çok sorun yok ama kafalarımızda çok önyargılar var. Batıdakilerin buraya karşı buradakilerin de batıdakilere karşı bir önyargısı var. Aslında bu önyargıları kaldırabilirsek ve birbirimize karşı samimi olabilirsek hiçbir sorun olmadığını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Projede rol model olarak görev alan Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, hakim ve savcıları, Şubat ayında başlayan proje kapsamında birçok lisede meslek ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. (Veysi Demir/M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir