• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Direniş hareketlerinden işgalcilerin Mescid-i Aksa saldırılarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS sözcüsü Fevzi Burhum, işgalcilerle yaptıkları Kudüs ve Mescid-i Aksa savaşının Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya ve özgürlüğüne kavuşup bağımsız Filistin devletini kuruncaya kadar devam edeceğini söyledi. 

Burhum, Kudüslü gençler ile erkek ve kadın murabıtların işgal altındaki Kudüs’te, Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında direnişlerinin sürdüğünü ifade etti. 

Filistin direnişinin değişmez tavrının, işgalcilere mesajlarının ve Filistin halkının fedakarlıklarının Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında kendini gösterdiğini kaydeden Burhum, Filistin halkının ve direnişinin Mescid-i Aksa’yı işgalcilerden temizlemek için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib ise işgalcilerin cehaletlerinin ve kibirlerinin bedelini ödeyeceklerini ifade etti.

 İşgalcilerin kendi yaptıklarının bedeli dolayısıyla kimseyi suçlamaya haklarının olmadığına işaret eden el-Hatib, Filistinliler için işgalden kurtuluşun yakın olduğunu belirtti.

 Öte yandan, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya giderek Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’yı savunmaya davet etti.

 Filistinlilerden bulabildikleri her yolla Mescid-i Aksa’ya gitmeye çalışmalarını isteyen İkrime Sabri, Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde baskınına karşı konulması gerektiğine dikkat çekti.

Batı Şeria’daki milli ve İslami gruplar ise yaptıkları açıklamalarda, işgalcilerin Kudüs’teki Bayrak Yürüyüşü’ne misilleme olarak temas noktalarına giderek işgal güçleriyle çatışma çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir