• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
BDP`den 3. Köprü İçin İsim Önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, İstanbul`da dün temeli atılan ve Yavuz Sultan Selim adı verilen köprüdeki isim tartışmaları üzerine, "AKP`nin İstanbul`daki projelerinde saltanat eksenli bir yaklaşımı var. Padişah ismi yerine Anadolu`yu İstanbul`a taşıyan bir isim verilebilirdi. Yunus Emre ismi olabilirdi. İktidarın bu ülkenin sahiplerinin farklı inanç ev etnik kimlikler olduğunu kabul ederek bunların hepsini kucaklayan kişilerin isimlerini vermesi gerekir. Hükümetin bu konuda dikkat etmesi gerekir. Bir yere isimler verirken belli kesimleri incitecek yaklaşımlardan ve isimlere dikkat etmek gerekir" dedi.

"AKP İSTANBUL`DA NOSTALJİ PEŞİNDE"

Kışanak, dün İstanbul`da temeli atılan köprüye Yavuz Sultan Selim`in adının verilmesi ile ilgili bir soru üzerine, "Aslında AKP İstanbul`da nostalji peşinde. Bir ölçüde normal görüyorum tarih ile bağları koparmamak lazım. Ama, rövanşist bir yaklaşımla olması doğru değildir. AKP`nin İstanbul`daki projelerinde saltanat eksenli bir yaklaşımı var. Padişah ismi yerine Anadolu`yu İstanbul`a taşıyan bir isim verilebilirdi. Yunus Emre ismi olabilirdi. İktidarın bu ülkenin sahiplerinin farklı inanç ev etnik kimlikler olduğunu kabul ederek bunların hepsini kucaklayan kişilerin isimlerini vermesi gerekir. Hükümetin bu konuda dikkat etmesi gerekir. Bir yere isimler verirken belli kesimleri incitecek yaklaşımlardan ve isimlere dikkat etmek gerekir "dedi.

Kışanak, çözüm sürecinde birinci aşamanın sorunsuz bitmeye doğru gittiğini asıl önemli olanın ise ikinci aşama olduğunu ifade ederek, "Silah döneminin bittiğini silah kullananlar başta olmak üzere herkes söylüyor. Silahları devreden çıkarmak kolay. Demokrasi, özgürlükler ve eşitlik ile ilgili ikinci aşamada sorun çıkmaması lazım. Çünkü sorunun kaynağının kurutulması bunlara bağlıdır. Evet silah canımızı acıtıyor, tamamen devreden çıkarmak lazım diyoruz. Ama bu silahların sonuç olduğu nedenleri ortadan kaldırmak gerekir. Bu nedenle çözüm sürecinin ikinci aşaması birinci aşamadan zor olacaktır. `Ne aldık ne veriyoruz` tartışmasına girmemek lazım. Kimsenin bir şey alıp verdiği yoktur. Halkın ve toplumun talepleri var. Bu talepler konusunda AKP`nin CHP`yi CHP`nin de artık AKP`yi bahane göstermemesi gerekir. Eğer toplumun talepleri karşılanmaz ise siyasette ciddi kırılmalar yaşanacaktır "diye konuştu.


DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir