• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'te öğrenciler hadis ezberleme yarışmasına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Can Alevli Ortaokulu tarafından düzenlenen ''40 Hadisi Ezbere Okuma Yarışması''nda öğrenciler hadis ezberlemek için yarıştı.

İslam'ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak için Can Alevli Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi gösterildi.

Programda 22 öğrenci ezberledikleri hadisleri güzel ve eksiksiz okuyarak programa katılan misafirlerin beğenilerini topladılar.

Program sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Öte yandan Can Alevli Ortaokulu, bilim alanında düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na da kapılarını açtı.

Fuar açılışında Can Alevli Ortaokulu Müdürü Yusuf Aykurt, yaptığı konuşmada öğrencilerinin kendi ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri ve kalıcı öğrenmeler sağlayabilecekleri bir okul iklimi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Düzenlenen fuarda öğrenciler kendi ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda hazırlamış oldukları projeleri sergileme fırsatına sahip oldular.

Her bir öğrencinin özveriyle hazırlandıkları, araştırmalar yaptıkları, sorgulayarak öğrendikleri, derin bir süreçten geçerek son halini verdikleri projeler de fuara katılan misafirler tarafından ilgiyle incelendi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir