• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan ittifak açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Rudaw TV’nin canlı yayına konuk olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin detayları açıkladı.

Görüşme talebinin kendilerinden geldiğini belirten Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki ziyaretin bir saatten uzun sürdüğünü aktardı.

Partisinin 4’üncü Olağan Kongresinin ardından geçen 10 aylık süreçte ülkenin her tarafını gezip halkın dertlerini dinlediklerini anlatan Yapıcıoğlu, “Evet bugün iktidar değiliz ama İnşallah bir gün iktidar görevini devralırsak, iktidar olmak nasip olursa halkımızın sorunlarının çözümü daha fazla çalışacağız. Ama bugün de halkın sorun ve taleplerini onların sözcüleri olarak dinleyip onlar adına gerekli mercilere aktarıp çözümünün takipçisi olabiliriz” dedi.

“Kürt sorunu ve Türkiye ile Kürdistan Bölgesi ilişkileri gündeme geldi”

Erdoğan ile görüşmenin içeriğine de değinen HÜDA PAR lideri, şunları kaydetti:

“Bu talep bizden gelmişti, dün kabul edildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Kürt sorunu, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri de dahil bir çok konu hakkında konuştuk. Halkın taleplerini ilettik, görüşlerimizi dile getirdik. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü ve İnşallah sayın Cumhurbaşkanına ilettiğimiz konuların takipçisi olacağız. Umarım bu görüşme hayırlara vesile olur. Çözüm için de bundan sonra elimizden ne gelirse yapacağız.”

Yapıcıoğlu, görüşmede ayrıca halkın yaşadığı ekonomik sorunlar, adalet konusu ve cezaevlerinde işkence meselesini de dile getirdiklerini söyledi.

“İttifak hakkında konuşmak için şu an erken”

Basının görüşmede seçim konusunun gündeme gelip gelmediğini merak ettiğini dile getiren Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimler için hala bir yıl kadar bir süre olduğunu ve şimdiden ittifak konusunda konuşmanın erken olacağını ifade etti.

"İttifak teklifi geldi mi?" sorusuna yanıt veren Yapıcıoğlu, “Bugünkü ittifaklar kalır mı, bozulur mu, şimdiden bir şey söylemek için erken. Kendi açımızdan biz de bu konuda konuşmayı erken buluyoruz. Ama seçimler yaklaştığında elbette biz de görüşümüzü dile getireceğiz. Kapımız ittifaklara kapalı değil” dedi.

“Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilişkilerinin daha iyi olmasını istiyoruz”

Ocak 2022’de Erbil’i ziyaret ettiklerini, Kürdistan Parlamentosu’nda grubu olan partilerle görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilişkileri bağımsızlık referandumu döneminde kötüye gitmişti. Kanaatimizce Türkiye ve Kürdistan Bölgesi halklarının çıkarı için, kardeşliği için iki taraf arasındaki ilişkilerin iyi olması gerektiğini dile getirdik. Bu konuda bize de rol düşerse İnşallah buna da hazırız. Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin bundan sonra daha da iyi olması yönündeki görüş ve tavrımızı dile getirdik” ifadelerini kullandı.

Kürd meselesinin çözümü için daha önce de hükumete rapor ve görüşlerini aktardıklarını vurgulayan HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Mesele biz Kürtçe anadilde eğitim hakkının tanınmasını önemli bir adım olarak görüyoruz. Türkiye gerçekten bölgede büyük bir devlet olmak istiyorsa, Kürd meselesi çözmelidir. Kürd meselesi çözülmeden, herkesin kabul ettiği bir adalet sağlanmadan sorunlar bitmez, huzur sağlanmaz ve bu çatışmalar da devam edebilir. Şimdiye kadar sonuçlar üzerinden konuşuluyor. Ama biz sorunun nedenleri tespit edilmeli ve buradan çözülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Kürd kimliğinin anayasada kabul edilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Partimizin programında da var, biz Kürtçenin ikinci resmi dil olması gerektiğini belirtiyoruz.”

Yapıcıoğlu, sorulan soru üzerine Kürd partileri görüştüklerini ve yakın bir zamanda HAK PAR ile görüşme yapacaklarını ifade ederken “HDP ile görüşme talebiniz oldu mu?” sorusuna ise “Hayır” cevabını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir