• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
ABD'lilerin çoğu daha katı silah yasası istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CBS TV, YouGov sosyoloji enstitüsü ile birlikte ABD'deki silah yasasına ilişkin bir anket hazırladı.

Sonuçlara göre, ankete katılan Amerikalıların yüzde 54'ü bu tür yasaların daha katı hale gelmesi gerektiğine inanıyor. Katılımcıların yüzde 30'u yasaların değişmeden bırakılmasını isterken yüzde 16'sı yasaların yumuşatılmasından yana olduğunu belirtti.

Silah satışına ilişkin yasaların sıkılaştırılmasına ilişkin görüşlerin, katılımcıların siyasi görüşlerine bağlı olarak değiştiği gözlendi. Buna göre Demokrat Partisi yandaşlarının yüzde 79'u silah yasalarının sıkılaştırılmasından, Cumhuriyetçilerin yüzde 27'si aynı kalması, hiçbir parti taraftarı olmayanların yüzde 50'si de yasaların sıkılaştırılmasından yana olduklarını belirtti.

Ankete katılan Demokratların yüzde 12'si, Cumhuriyetçilerin yüzde 49'u ve partili olmayan vatandaşların yüzde 33'ü yasaların değişmeden kalması gerektiği konusunda hemfikir oldu.

Silah satışına ilişkin yasaların gevşetilmesi de Demokratların yüzde 9'u, Cumhuriyetçilerin yüzde 24'ü ve herhangi bir partiye mensup olmayan vatandaşların yüzde 17'si tarafından desteklendi.

18-20 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen ankete 18 yaş üstü 2 bin 41 ABD vatandaşı katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir