• DOLAR 34.277
  • EURO 37.497
  • ALTIN 2930.814
  • ...
SODES araştırma sonuçları açıklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanlığı tarafından 5 yıldır uygulanan SODES, hem geçmiş ve mevcut uygulamalarını değerlendirmek hem de programın başarısını artırmak amacıyla gerekli saha geri bildirimlerini almak üzere bilimsel bir yöntemle bir değerlendirme araştırması yaptırıldı.

 

Bu yıl tamamlanan Sosyal Destek Programının  (SODES) değerlendirilmesi araştırması sonuçları Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımlarıyla 31 Mayıs 2013 Cuma günü saat 09.00’da İstanbul The Marmara Otel’de düzenlenecek toplantıyla basın ve kamuoyuyla paylaşılacak.

 

Araştırma sonuçlarının basın ve kamuoyuyla paylaşılmasından hemen sonra, eşzamanlı iki ayrı oturum yapılacak. Oturumlardan birincisi Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz başkanlığında, Türkiye’nin önde gelen özel sektör kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle gerçekleştirilecek. Bu oturumun amacı, özel sektör ile sosyal alandaki projeler konusunda işbirliği imkânlarını değerlendirmek olacak. İkinci oturum ise Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin temsilcileri ve yöneticileriyle gerçekleştirilecek. Bu oturumda, SODES’e ve SODES’in değerlendirilmesi araştırmasına dair katılımcıların görüşleri ve tecrübeleri ışığında programın geliştirilmesi için önerilerinin alınması hedefleniyor.

 

Kentlerin az gelişmiş bölgelerinde yaşayanların kentle kaynaşmasını sağlamayı, özellikle kadınların, gençlerin ve çocukların yaşam kalitelerini artırmayı, fırsat eşitliği sağlamayı, sosyal yardım alan yoksul kesimin kendi geçimini temin edecek duruma getirilmesine destek olmayı, toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmeyi amaçlayan bir program olan SODES, Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanıyor ve 2008 yılından bu yana yürütülüyor. Başlangıçta SODES, Güneydoğu Anadolu illeri, bir yıl sonra Doğu Anadolu illeri, daha sonra ise diğer bölgelere de yaygınlaşarak bugün itibariyle toplam 34 ilde uygulanıyor.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir