• DOLAR 34.271
  • EURO 37.427
  • ALTIN 2917.338
  • ...
CHP`nin İstanbul Adayı Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
2009 yerel seçimlerinde İstanbul `a aday olan Kılıçdaroğlu`nun seçim kampanyasını düzenleyen ve bir an olsun yanından ayrılmayan Gürsel Tekin , `CHP yakıtınız bittiğinde ikmal yapabileceğiniz bir istasyon değildir` diyerek hem Sarıgül`e karşı olduğunu hem de İstanbul`a aday olduğunu ilan etti. Ancak CHP liderinin bu isme sıcak bakmadığı öğrenildi. Partide Sarıgül isminin ön plana çıkmasından ötürü rahatsızlığını gizlemeyen Tekin`in bu çıkışına rağmen Kılıçdaroğlu`nu bir süredir Sarıgül`le arasında mekik dokuyan 2. troyka olarak adlandırılan Hüsamettin Özkan, İstemihan Talay ile DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer`in ikna ettiği bildirildi. Kılıçdaroğlu`nun, ikna edilmesinde Mustafa Sarıgül `ün İstanbul adaylığı şartlarında revizyona gitmesi ve `parti kurmayacağı` sözünü vermesinin etkili olduğu belirtildi.

Yenişafak`ta yer alan habere göre yapılan anketler sonucunda Sarıgül`ün CHP adayı olması halinde İstanbul`un alınabileceği fikri oluştu. Mustafa Sarıgül isminde karar kılan Kılıçdaroğlu`nun Gürsel Tekin`in hoşnutsuzluğu ve çevresinden gelen `dosyası var, aday yapmayalım, partiye ve size zarar verir` çıkışlarına karşı, `Sayın Mustafa Sarıgül adayımızdır. Kim ne derse desin, kim itiraz ederse etsin, kim şikayet ederse etsin. Tek amacımız var o da İstanbul`u almak, 1994`ten beri alamadığımız bu şehri almak. Yerel seçime biz yerel seçim olarak bakmıyoruz. Genel seçim olarak bakıyoruz. Bizim için varlık-yokluk seçimi olacak. Yerel seçim değil, var olma seçimi` diyerek kararlılığını ortaya koyduğu öğrenildi.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu`nun Sarıgül karşıtı bir kampanya başlatmaması için Gürsel Tekin`e Kadıköy ve Ataşehir`i bırakabileceği belirtildi. CHP liderinin işlerin sarpa sarması halinde Tekin`e yönelik, `Çok istiyorsan Kadıköy`e sen aday ol, Ataşehir`i de sen belirle ama Sarıgül`le seçim kampanyasında birlikte çalış` teklifini götürmeye hazırlandığı dile getirildi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir