• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Saat vermişti! Kılıçdaroğlu ne söyledi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu, saatler  22:00'yi gösterdiğinde sosyal medya hesabından video paylaştı. 

CHP lideri, para akışları ve belgelerinin ellerinde olduğunu söyledi, 1 milyar doların Ensar ve TÜRGEV tarafından ABD’ye transfer edildiğini iddia etti. 

 Kılıçdaroğlu, "Bir vakıf kuruyorlar Amerika'da. Neden Amerika'da. Amerika kanunlarının arkasına gizlenebilir. Orası hukuk devleti. Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden hukuka sığınmak için ABD'ye kaçıyorlar. Kendilerine yeni bir Pensilvanya oluşturmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda şunları söyledi;

Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesine ait. Şimdi isim vermeyeyim belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayayım. Bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyaçları var. Türkiye'den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve ENSAR... Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar, 10 milyon dolar, 20 milyon dolar, 10 milyon dolar... Bir TÜRGEV bir ENSAR... Durmuyorlar...

Para gönderimi listesinin sonu yok, hepsinin dökümleri elimizde. Sevgili halkım, 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika'ya. ENSAR'cım, TÜRGEV'cim; bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Siz bu paraları neden Amerika'ya sürekli transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerika'ya taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi?"

Bu haberler de ilginizi çekebilir