• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Öğrenciler, Dünya Süt Haftası'nda okullarda süt farkındalığı oluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya süt haftası nedeniyle Süt Ürünleri ve Teknolojisi bölümü öğrencileri ana okul ve ilkokul öğrencilerine sütün önemini anlattı.

Bingöl Üniversitesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Gıda İşleme Bölümü Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Hakiye Aslan ve Süt ürünleri ve teknolojisi bölümü öğrencileri 21-28 Mayıs Dünya Süt Haftası dolayısıyla okul ziyaretlerinde bulunup öğrencilere süt içimi ve önemi farkındalığı adına etkinlik düzenledi.

Bingöl Merkez Kantar köyü Şeker Pancarı ilkokulunda düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri tüm sınıflarda çocuklara yaş gruplarına göre anlayacakları seviyede sütün önemini noktasında sütün bileşenleri, protein değeri, insan sağlığı üzerindeki etkisi, büyüme, kemik yapısı ve diş sağlığı açısından faydaları anlatıldı. Etkinlikte öğrencilere süt dağıtımında bulunuldu.

"Süt tüketimi ve faydalarına yönelik bir etkinlik düzenledik"

Hakiye Aslan

Etkinlikte Bingöl Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Hakiye Aslan yaptığı açıklamada; "Mayıs ayının son haftası, 21-28 Mayıs tarihleri arasında Dünya Süt Günü olarak kutlanılmaktadır. Biz de Bingöl Üniversitesi Gıda Tarım Ve Hayvancılık Gıda İşleme Bölümü Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı olarak Şeker Pancarı İlkokuluna gelip öğrencilerimize süt tüketimi ve sağlık açısından faydalarına yönelik bir ekinlik düzenledik. Bu kapsamda bizi misafirperver bir şekilde karşılayan başta okul müdürü Nihat beye, öğretmenlere ve emeği geçen öğrencilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize süt dağıtımında bulunduk bize sütü temin eden sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"Öğrencilere süt ve süt ürünleri tüketimi hakkında bilgilendirmelerde bulunduk"

Öğrencilerden Dilan Baygeldi ise yaptığı açıklamada; "Bugün Dünya Süt Günü münasebetiyle Bingöl Üniversitesi süt ürünleri ve teknolojisi bölümü öğrencileri olarak Şeker Pancarı ilkokulundaydık. Ana sınıfından dördüncü sınıfa kadar olan öğrencilerimize sütün bileşenlerini, faydasını, insan vücuduna olan faydalarından bahsettik. Onlara faydalı olacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimize sütün önemini, büyümedeki faydalarını, insan vücuduna olan faydalarından bahsettik. Sütün sade değil de farklı aromalarla bal, pekmez veya kakaolu bir şekilde tüketilebileceğinden bahsettik. Süt içerken rahatsız olduğumuz durumlarda ne yapmamız gerektiğinden bahsettik. Laktoz intoleransı olan öğrencilerimizde süt de süt ürünleri, yani yoğurt, pekmez, kefir peynir gibi ürünlerin tüketilebileceğinden bahsettik. Bu sebeple bugün Dünya Süt Günü'ne ev sahipliği yapan Şeker Pancarı İlkokulunun müdürüne teşekkür ediyoruz. Sağlık için süt içelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir