• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Tarihi Okmeydanı Yeniden Okçuların
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Okmeydanı`ndaki 550 yıllık tarihi Okçular Tekkesi yeniden hayat buldu.

Bir dönem gecekondu işgalinde kaldıktan sonra yapılan çalışmalarla eski günlerine kavuşan Okçular Tekkesi yeniden açıldı.

Tarihi mekan eski görevine yıllardan sonra devam edecek.

550 yıl önce okçuların talim etmesi için vakfa bağışlanan Okmeydanı`ndaki Okçular Tekkesi yapılan çalışmalarla eski misyonuna kavuştu.

18 bin metrekare alanda yeniden ve daha geniş şekilde inşa edilen Okçular Tekkesi`nin açılışını ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ünlü okçular yarıştı

Açılış öncesinde ise fetih kupası için dünyaca ünlü okçular yarıştı.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Başbakan Erdoğan verdi.

Erdoğan, mekanın önemini şöyle anlattı:

"Buradan fatihin askerleri sefere çıkardı. Burada okçuluk talimleri yapılırdı. Bugün tarih yeniden ayağa kalkıyor. Okmeydanı 550 yıl önce İstanbul`un fethine şahit olmuş bir çok vazifenin ifa edildi. Maalesef son yıllarda buraya önem verilmedi. Bu bölge plansız yapılanmayla işgal edildi. Tarihi eserler yok edildi. 2005 yılında burayı yeniden ele aldık, kültür mirası ilan edildi"

Açılış sonrasında ise Başbakan Erdoğan’a okla yay hediye edildi.

Okmeydanı sakinlerine müjde

Başbakan Erdoğan`ın Okmeydanı sakinlerine de bir müjde verdi.

Başbakan, "Sizlere hem bir müjde hem de sizlerden destek isteyeceğim. Şu anda tapularla ilgili olarak Beyoğlu Belediyemizle yapılan çalışmayla Kuzey Afrika seyahati sorası 100 - 150 tapuyu sahiplerine teslim edeceğiz. Şimdi bu binaların hali ortada. Ben bunları size layık görmüyorum. Buralarda modern binalar oluşturalım. Hak sahiplerine yıkıp yapana kadar kiraları ödemek suretiyle kendilerine yeni binaları hazırlayalım sonra tekrar gelip otursunlar" diye konuştu.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir