• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...

SİİRT - Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ”Türkiye Ekonomisi ve Bölgesel kalkınma” konulu sempozyum düzenlendi.

 

Üniversite merkez Kampüsü Konferans Salonu'nda iki oturum şeklinde gerçekleştirilen Sempozyumun açılışında konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt’in geçmişteki ekonomik dezavantajının kırıldığını ifade ederek, Siirt’in 6. Bölgede yer alması büyük bir avantaj sağladığını söyledi.

 

 

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise, sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Güncel bir konu çerçevesinde üniversitemize gelip katkı sunan katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Ongan, Türkiye’nin 10 yıl içinde ekonomik büyüklük açısından ilk 10 devlet arasına girmeyi hedeflediğini söyledi.

 

Türkiye'nin cari açığı kapatmak için dış sermayeye ihtiyaç duyduğunu ve ihracatın artırılması gerektiğini ifade eden Ongan, "Türkiye bir dolarlık bir ihracat yapabilmek için 70-80 sentlik bir ithalat yapıyor. Bunu aşabilmek için de bölgesel kalkınmayı sağlamamız gerekiyor. Çözüm süreciyle birlikte, Siirt ilinde yapılan enerji yatırımları, bölgesel kalkındırmayı hızlandıracaktır" dedi.

 

 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Karabulut da, dünyadaki enerji sorununa değindiği sunumunda, petrolün bitme noktasına geldiğini ileri sürdü. (Hamza Kezer – İLKHA)