MİSMED, Nevşehir’de “Dijital Çağda Aile ve Gençlik” adlı sosyal medya çalıştayı düzenledi
MİSMED'in, Anadolu buluşmaları kapsamında Nevşehir’de düzenlediği “Dijital Çağda Aile ve Gençlik” adlı sosyal medya çalıştayında, dezenfomasyonla mücadelenin önemine vurgu yapıldı.
MİSMED sosyal medya başkanı Ferdi Dinç, medya platformu ile beraber dijital çağda aile temalı ikinci sosyal medya çalıştayını düzenlediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Değerli akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medyanın fenomenlerinden oluşan dijital çağda aile çalıştayımızı yaptık. Yarın, sosyal medya ödülleri vereceğiz. Bugün Nevşehir’de Anadolu buluşmaları kapsamından Hacı Bektaşi Veli adına düzenliyoruz. Bu çalıştayla beraber dezenformasyonla mücadele ve sosyal medya ahlakına uygun içerikler üreten, milli ve manevi değerlerimize katkı sunan, uluslararası medyada ülkemizi ve medeniyetimizi temsil eden, dezenformasyonla ve siber zorbalıkla mücadele eden, takipçisi hiç önemli değil, bütün sosyal medya kullanıcılarından başarılı bulduklarımızı ödüllendiriyoruz. Gençlerimizi sosyal medya ahlakına uygun içerikler üretmeye teşvik etmek amacıyla Türkiye’deki ilk ve tek ödül törenlerini yapıyoruz.” dedi.
Medya Platformu Derneği Başkanı Ahmet Durkaya ise 20 yıllık bir oluşum olduklarını belirterek, şunları ifade etti,
“Bir yaramız, bir derdimiz var. Biz zengin iş adamları değiliz, böyle hayır, hasenat yapamıyoruz. Camii, çeşme, köprü, okul, bu gibi hizmetlerimiz olamadığı için toplumun kanayan yarası aile ve gençlik konusuna değinmeye çalışıyoruz. Her zaman söylüyoruz ama bununla alakalı pek fazla elimizi taşın altına koymuyoruz. Bugün biz bunu yapmaya çalıştık; toplumu, buraya gelen katılımcıları uzman konuklar vasıtasıyla bilinçlendirme çalıştık. Şikayetler nedir, çözüm önerileri nelerdir? Bir nebze karınca misali bir katkı sunabildiysek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Bizim bireysel sorumluluklarımız var, biz insan olduğumuz için diğer canlılardan farkımız var, olmazsa olmazlarımız var. Biz bu bağlamda ne yapabilirizin yolunu sürüyoruz, bu yolda gitmeye çalışyoruz. ‘Adamın birisi genç ve özgür iken, düşlerim sonsuz iken demiş, dünyayı değiştirmek istedim lakin yaşlanınca, yaş kemale erince, akıl başıma gelince dünyayı değiştirmenin yolunun kendini değiştirmekten geçtiğini anladım demiş.’ Biz ilk önce kendi nefsimize, ailemize sahip çıkmaya çalışıyoruz, kolu komşumuza, arkadaşlarımıza, çevremize, ondan sonra ümmeti Muhammed’in diğer fertlerini de bunları anlatmaya çalışıyoruz, durumumuz bundan ibaret.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)