• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Erdoğan: 6'lı masadaki 3 isimden neden ses çıkmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Abdülhamit' açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Varsın birileri Gezi olaylarını Sultan Abdülhamit'in devrilişine benzetsin. Sultan Abdülhamit'e dil uzatan hanımefendiye şunu sormak lazım: Osmanlı'yı bir karış toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdülhamit'e dil uzatmak haddini aşmaktır ve bu millet haddini bildirecektir. Meral Hanım sen kim Abdülhamit'e dil uzatmak kim? O 6'lı masada 3 kişi var. İsmini vermeyeyim. Sultan Abdülhamit'e laf söyletmezlerdi neden şimdi ağızlarını açmıyorlar.'' ifadelerini kullandı. 

''BAY KEMAL TANKLARIN ARASINDAN GEÇİP...''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösteren Erdoğan, ''Bugün İsveç Başbakanı, Finlandiya Cumhurbaşkanı, ardından NATO Genel Sekreteri'yle görüştüm. Dün İngiltere Başbakanı ile görüştüm. Rusya-Ukrayna savaşı ve ikili ilişkilerimizi konuştuk. Bugün dünyada dijital mecralara hapsedilmiş, kariyer arayışında bir gençlik profili öne çıkmaktadır. Biz her fırsatta imandır ol cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Biz bu gerçeği Kasımpaşa'dan çıkıp, Cumhurbaşkanlığına uzanan safhada gördük. Bay Kemal tankların arasından gelip, geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınmıştı. Hatırlayın onları, çünkü o günden bugüne 7 yıl geçti. Çağrıyı yaptık 'meydanlara' dedik ve gençlik meydanlara yürüdü.

Ülkemizde eskiden beri gençleri hem geçmişlerinden kopartmaya hem de karar ve mekanizmaların dışında tutmaya çalışan bir zihniyet var. Bugün haklar, özgürlükler, uygulamalar olarak gördüğünüz hususlar var. İnsanlarımızın inançlarını öğrenmeleri, ibadetlerini yerine getirmeleri, diledikleri kılık kıyafetle her yere girebilmelerin önünde gizli açık engeller vardı. Bugün Ayasofya Fatih'in emanetine uygun şekilde ibadete açıldı mı? Bugün genç kızlarımız okullarına, çalışan kadınlarımız işyerlerine başörtüleriyle girebilmektedir. Bizim gençliğimiz imam hatiplerin kapılarına sinsi kilit vurulmasına karşı çıkmakla geçti.   '' dedi. 

NE OLMUŞTU?

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  ''Abdulhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgarlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı, tekleşmeye, tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdulhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onu söylemeye çalışıyorum" demişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir