• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Afganistan İslam Emirliği Kabinesi, Ulusal Hac Komitesi kurma planını onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği Merkez Sözcü Yardımcısı Mevlevi İnamullah Samangani, planın hac süreciyle ilgili konuları düzenlemek ve iyileştirmek için kabine tarafından hazırlandığını ve onaylandığını aktardı.

Bakanlar Kurulu kararına göre, Ulusal Hac Komitesi başkanlığını, Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdüsselam Hanefi'nin yapacak.

Davet ve İrşad, Hac ve Vakıflar, Adalet, Maliye, Sağlık, Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları ile İstihbarat Başkanlığı ve Oda Başkanlıkları Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan Ulusal Hac Komitesi; hac sürecini tartışacak.

Kabine, tüm illerde hac ile ilgili işleri iyileştirmek için vali yardımcıları başkanlığında, Hac ve Vakıf, Ulaştırma ve Havacılık, İstihbarat ve Halk Sağlığı, Polis Komutanlığı ve seçme yetkisine sahip delegelerin katılımıyla il komiteleri kurmaya karar verdi.

Daha önceleri, Afgan hacıların, hac sürecindeki aksaklıklardan sürekli şikâyet ettikleri ve ilgili birimleri hizmet ve kolaylıkların sağlanmasında ihmalkarlıkla suçladıkları hatırlatılan kabine toplantısında, bu yıl Suudi Arabistan'ın hacı kapasitesini artırması nedeniyle Afganistan'dan on binlerce hacının katılmasının beklendiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir