• DOLAR 32.385
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2409.648
  • ...
Göreve başlayan Vali Ayhan ilk kabul ve ziyaretlerini gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Vali Sali Ayhan göreve başladı.

Valilik binası önünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve vali yardımcıları, il emniyet müdürü, il jandarma komutanı ile il protokolü tarafından karşılanan Vali Ayhan, tören mangasını selamladı.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya Vali olarak atanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür eden Vali Ayhan, "Peygamberler şehri Şanlıurfa'ya tarihiyle, ekonomisiyle, turizmiyle büyük bir potansiyele sahip bu güzel şehre hizmet edeceğim için çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum." dedi.

"Aşk ile şevk ile hizmet edeceğiz"

Şanlıurfalılara hitap eden Vali Ayhan "Ülkemizin en güzel illerinden birinde göreve başlamak her faniye nasip olmaz, hele hele bir valilik makamına hiç nasip olmaz ama Rabbime hamdolsun ki bizlere böyle güzel bir makamı nasip eyledi. Rabbim bunun hakkını verebilmeyi nasip etsin. Sultan Şehir 'den geldik. Sultan Şehri'nde olan hemşerilerimize bize olan desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi Peygamberler Şehri'ndeyiz. Hep birlikte aşk ile şevk ile yılmadan yıkılmadan yılgınlık göstermeden hizmet edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı." şeklinde konuştu.

Vali Ayhan ilk ziyaretini Balıklıgöl'e yaptı

Vali Ayhan, göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini Balıklıgöl civarındaki esnafa gerçekleştirdi.

Balıklıgöl platosu civarındaki esnafı ziyaret eden Vali Ayhan, vatandaşlarla sohbet edip, Mevlid-i Halil Camii şerifinde cuma namazını kıldı.

Balıklıgöl Halil-ül Rahman ve Aynzeliha gölünü de ziyaret eden Vali Ayhan, Şanlıurfa'nın turizm değeri Balıklıgöl, Hazreti İbrahim'in doğduğu mağara ile Mevlid-i Halil camisini gezdi.

İlgililerden bilgi alan Vali Ayhan, kültürün, müziğin ve lezzetin bir arada olduğu kadim şehir Şanlıurfa'nın değerlerinin önemine vurgu yaptı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir