• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Adana'da yıkım gerginliği: Yıkım ekipleriyle aile arasında arbede yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana'nın Çukurova ilçesi Göl Mahallesi'nde, sabah saatlerinde belediyeye ait yıkım ekipleri ile evde ikamet eden aile arasında yıkım gerginliği yaşandı. Polisin müdahale ettiği olayda aile evden zorla çıkarılırken, yıkım işlemine başlayan ekipler, savcılığın geçici olarak yıkım kararını durdurmasıyla olay yerinden ayrıldı.

Olay 1980'li yıllarda kente göçenlerin gecekondular inşa ederek yerleştiği Göl Mahallesi'nde meydana geldi.

2017'den beri 300 konutun boşaltılıp yıkıldığı mahallede, 333 konutun yer alacağı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Projesi kapsamında yeni yıkım kararı alınan inşaat işçisi Çetin Özel'in (42) 2 katlı evini yıkmak için bölgeye belediye ekipleri gitti. Çevik kuvvet polisi ve zabıta ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Ailenin direnmesi üzerine kapıyı balyozla kırarak içeri giren ekipler ile mahalle sakinleri ve evde ikamet eden aile arasında arbede yaşandı.

Polisin müdahalesiyle evden çıkarılan ailenin eşyaları belediye işçileri tarafından sokağa çıkarıldı. İş makinelerinin evin duvarını yıkmaya başlamasıyla yeniden arbede çıktı. Durumun savcılığa intikal etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, yıkım kararını geçici olarak durdurdu.

Aile gözyaşları içinde ev eşyalarını komşularının evlerine taşımak zorunda kaldı. Durumla ilgili belirsizlik halen devam ediyor. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir