• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 15 bin Suriyeli Malatya`ya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen bombalı saldırılardan sonra bölgedeki sığınmacıların da rahatı kaçtı. Yaklaşık 15 bin Suriyeli için Malatya`da konteyner kent kuruluyor.

Suriyeli sığınmacıların bölgede sıkıntı yaşamasıyla daha güvenli olan sınıra uzak Malatya seçildi. Malatya Organize Sanayi Bölgesi`nin arkasındaki Fatih ormanlık alanında kurulan 15 bin kişilik konteyner kent Reyhanlı`dan gelecek sığınmacılara tahsis edilecek. Özellikle şehir merkezine uzak bir bölgede seçilen konteyner kentte barınan sığınmacılar buradan çıkamayacak. Konteyner kentin güvenliğini jandarma sağlayacak. Sığınmacılar konteyner kente yerleştirildikten sonra hiçbir şekilde dışarıya çıkışın olmaması için üst düzey güvenlik önlemleri alınacağı öğrenildi.

Kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan konteyner kentin kapasitesi ihtiyaca göre ileriki dönemde artırılabilecek. Konteyner kentin bu bölgede seçilmesinin sebebi daha güvenli olması. Konteyner kent tamamlandığında 15 bin Suriyeli sığınmacının barınmasına olanak sağlanacak. İlk etapta 2 bin konteyner yer alacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir