• DOLAR 16.885
  • EURO 17.833
  • ALTIN 992.103
  • ...
Çikolatanın sağlıklı olması için...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarku’l Avsat’ın Rusya haber ajansı RIA Novosti’den aktardığı habere göre Zhukova, bileşenleri arasında şeker bulunan çikolatanın yararlı olmadığına ve bunun yerine kakao kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca faydalı çikolatanın tat ve tat arttırıcılar ve diğer gereksiz bileşenleri içermemesi gerektiğine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

 Rus uzman, “Bir kişi bitter çikolata hayranıysa, bu çikolatanın sadece kakao çekirdeği tozu içermesi gerektiğine dikkat etmelidir. Genelde bal ve hurma gibi doğal tatlandırıcılar içeren çikolataları tercih etmenizi öneririm çünkü daha sağlıklı ve lezzetli oluyor” dedi.Uzman, tavsiyelerine şöyle devam etti: “Ayrıca sütlü çikolata severlere bitter çikolatayı tercih etmelerini ve bileşiminde izomalt ve emülgatörler içerdiğinden kuru meyve bulunan “sağlıklı” çikolatalara dikkat etmelerini istiyorum. Bu maddeleri içeren çikolataları yememenizi öneriyorum”. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir