• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Bu nasıl üniversite?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Rektörlük tarafından öğrencilere şenlik adı altında oluşturulan stantlarda kumar oyunlarının yer aldığı, kampüs içerisinde alkollü içecek tüketildiğine ilişkin görüntülerin ortaya çıkması tepkilere neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, dün gece saatlerinde alkollü bir şekilde üniversite mescidine girmeye çalışan kişilere mescitteki öğrenciler engel oldu. Bununla yetinmeyen alkollü öğrenciler, cami ve mescid alanında bulunan bahçe ve merdivenleri de kirleterek rezalet görüntüler oluşturdu.

 

Duruma tepki gösteren öğrenci topluluğu, Umuttepe Camisi'nde bir basın açıklaması düzenledi.

Öğrenci topluluğu adına basın açıklamasını okuyan Musa Çetin, "Biz ne bir vakıf ne bir kurum ne de bir oluşumuz. Bizler Kocaeli Üniversitesinde okuyan İslami hassasiyet sahibi öğrencileriz." diye belirtti.

Çetin, "Kocaeli Üniversitesi 2022 bahar şenlikleri kapsamında düzenlenen eğlenceler maksadını aşmış, görmek ve tecrübe etmek istemediğimiz manzaralara sahne olmuştur. Eğlence adı altında kültür, inanç ve değerlerimizle bağdaşmayan görüntüler oluşmuştur. Bu tür durumlar hem bizim de mensubu olduğumuz üniversitenin kurallarına aykırıdır hem de inanç ve değerlerimize terstir. Buna ek olarak bu eğlencede alkol ve türevi içecekler tüketilmiş, bunun sonucunda bu eylemi gerçekleştiren kişiler cami ve mescide alkolle girmeye çalışmış, caminin sınırları içerisinde, caminin bahçe ve merdivenlerini tuvalet olarak kullanmışlardır. Üniversite içerisinde ise kumar ve türevi oyunlar oynanmış, bahis oynatılmıştır. Bu durumların hiçbiri bizim kabul edebileceğimiz ve dahi mazur görebileceğimiz durumlar değildir. Bu üniversitenin izzetli ve şerefli Müslüman öğrencileri olarak bu durumlara tepki gösteriyor ve kınıyoruz. Bu ve benzeri durumların tekrar yaşanmamasını ve bundan sonrası için gerekli önlemlerin alınmasını kati bir dille üniversiteden istiyoruz." şeklinde çağrıda bulundu.

Birçok öğrenci tarafından tepkiyle karşılanan skandal görüntülerle alakalı rektörlüğün açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir