• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Merhamet Eli Mayısta da fakirlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Zengin ve fakirler arasında köprü vazifesi gören Merhamet Eli Gıda Bankası,  Bingöl'deki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Dernek Mayıs ayında 360 aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

 

"Ramazan ayı geldiğinde ulaşmadığımız fakir ve muhtaç aile kalmayacak"

"Bizleri bu ayda da hayırda vesile kılan Allah'a hamdolsun" diyen Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, "Bu mayıs ayında da bizler Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası ailesi olarak tespit edebildiğimiz ve yardım edeceğimiz ailelere bir şekilde ulaşarak yadımlarımızı yaptık. Bu Mayıs ayında 300 aileye beyaz et yardımında bulunduk. Kamer Tavukçuluk Er piliç Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Eriçek beyin bu yardımından dolayı özelikle teşekkür ediyorum. Onların katkısıyla 300 aileye beyaz et yardımını yaptık. Yine bu ayda 42 aileye 2'şer kilo kırmızı et yardımında bulunduk. Ayrıca 25 aileye de aynı ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Yani mayıs ayında yaklaşık olarak 360 aileye bu şekil yardımda bulunduk. Allah’ın izniyle içinde bulunduğumuz bu mübarek üçaylarda yardımlarımızı hızlandıracağız ve daha fazla aileye ulaşmaya gayret edeceğiz ki, Ramazan ayına girdiğimizde ulaşmadığımız fakir ve muhtaç aile kalmayacak.’’dedi.

 

"Aylarca et yüzünü görmeyen aileler var"

Tamaç, "Hayırsever Müslüman kardeşlerimizi özellikle bu üç aylar içerisinde bizlere destek olmaya çağırıyoruz. Şu mübarek üç aylarda bize gelenler, aylardır et yüzünü görmediğini söyleyen insanlarımız vardır. Bu gibi muhtaç ailelere yardım edebilmemiz için diyoruz ki, bir fakir aileye de siz yardım edin. Yardımın azı-çoğu olmaz ne kadarki yardım edebildiniz. Efendimiz Hz peygamber (s.a.v), 'yarım hurmayla da olsa kendinizi ateşten koruyun' buyuruyor" ifadelerini kullandı.

 

"Müslüman halkımız gelip hayırlı çalışmaları yerinde görsün"

Tamaç, "Son olarak Müslüman halkımızdan talebimiz yapılan hayırlı çalışmaları yerinde görmeleri ve bize yardımcı olmalarıdır" dedi.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir