• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BATMAN - Batman Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda anız yangınlarının önlenmesi ile ilgili yasaklar, doğrudan ekim yöntemleri, çiftçi kayıt sistemi ve desteklemeler ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

 

Batman Tarım İl Müdürü Abdullah Akın tarafından, anız yangınlarının önlenmesi ile ilgili hukuki yaptırımlar, alternatif yöntemler ile ilgili bilgiler sunuldu. Özellikle anız yangınlarının önlenmesi, toprak yapısının bozulmaması, verimin ve kazancın arttırılması açısından anıza direk ekim makinelerinin kullanılmaya başlanmasını, Kırsal kalkınma yatırımları hibe programları kapsamında bu makinelere başvuruların teşvik edileceğini ifade etti.

 

Çiftçi kayıt sisteminde güncellemelerin zamanında yapılması gerektiği tekrar hatırlatılarak güncellemeler ile ilgili uyarılarda bulunulan toplantıda, üreticilerin mağdur olmaması açısından son başvuru tarihlerine dikkat edilmesini isteyen Abdullah Akın, kayıtların zamanında güncellenmesi gerektiğini ifade etti.
Akın, muhtarların ve üreticilerin sorunları ile ilgili soruları da cevaplayarak çözüm yolları konusunda bilgiler sundu.

 

Toplantıda Kırsal Kalkınma yatırımları hibe kapsamında Anıza Direk Ekim Makinası alan, Beşiri İlçesi Durucak köyünden Yılmaz Kurt, anızı yakmadan anıza direk ekimi nasıl yaptığını, makinanın özelliklerini ve ürün verimi konusunda soruları cevapladı.

M. Sait Çelik - İLKHA