• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Lütfü Savaş 'dönmeliler' diyor, peki nereye dönecekler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hürriyet yazarı Handa Fırat'a konuşan Savaş, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın ortak masada buluşarak sığınmacı konusunda çözüm bulması gerektiğini belirtti. Savaş, "Şu an Suriyelilere sınırlarımız içinde harcanan para artık Suriye’nin içinde dönüş koşullarının hızlandırılması için harcanmalı. İktidar artık Şam rejimi ile köprü kurmalı. Hiç barışmayız dediğimiz her ülke ile barıştık. Suriye Müslüman bir ülke, Osmanlı döneminde topraklarımızdı, sebebini bile bilmediğimiz savaş nedeniyle iki devlet karşı karşıya kaldı. İktidar bu sorunu çözmeli. Kendi din kardeşlerimizle niye küsüz?" diye sordu.

"Peki ya dönmezlerse?" sorusuna yanıt veren Savaş, “Demografik olarak bir süre sonra azınlığa düşeriz. Türkiye en karanlık senaryoyu düşünerek önlem almalı” dedi.

Son dönemde Suriyeli sığınmacılara yönelik  ırkçı propagandalar artış gösterdi. Suriye'de mevcut durumun dönüş için elverişli olmadığı  aksine bölgede insani krizin derinleştiğine dair uluslararası kuruluşlardan açıklamalar gelirken 'geri dönüş' baskısının durumu daha da kötüleştireceğinden endişe ediliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir