• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Batman'da cami cemaati artan hırsızlık olaylarından endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'da özellikle camilerde yaşanan hırsızlık vakalarına bir çözümün getirilmemesine tepkiyle karşılandı.

Son zamanlarda artış gösteren soygun ve hırsızlık olaylarını tepkiyle karşılayan Batman merkez Yeşiltepe Mahallesi Haliliye Camii cemaati, asayişin tam sağlanamadığını ve hırsızlığı meslek edinenlerin yasalardaki boşluktan cesaret aldığını belirtti.

Camilerinde defalarda yaşanan hırsızlık olayları karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini belirten cami cemaati, şu ana kadar camilerinde klima, soba, halı, elektrikli süpürge, musluk ve kablolarının çalındığını; yaklaşık 15-20 bin liralık zararın oluştuğunu ifade ettiler.

Hırsızlık olaylarına karşı yetkililere seslenen cami cemaati, bir çözüm bulunması ve caydırıcı cezaların verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Camilerde yaşanan hırsızlık olaylarına devletin kayıtsız kaldığını ifade eden cami cemaatinden Abdurrahman Kaya, defalarda yaşana hırsızlık olaylarında şu ana kadar kimsenin yakalanmadığını belirtti.

Abdurrahman Kaya

Kaya "Burası Allah'ın evidir. Defalarca bu camimize hırsızlar girmekte her seferinde cami malzemelerini çalmaktadırlar. Her seferinde şikâyet etmemize rağmen camimize kimse sahip çıkmayıp derdimize derman olmadı. Hırsılar ilkinde cami kapısının bakır olan üst kısmını söküp çaldılar. İkincisinde caminin klimasını, elektrik süpürgesini ve birçok şeyini çaldılar. O zamanda polislere haber verdik. Onlarda buraya gelip rapor tutup gittiler. Üçüncü sefer ise dün ikindi nazmından sonra caminin giriş kapısının bakır kısmını ve abdest yerinde buluna muslukları söküp götürdüler. Hatta caminin el fenerini bile çalmışlar. Şu anda bu kapıyı eski haline getirmek istesek 2-3 bin liraya bize mal olur. Yaşanan bu hırsızlık olayları karşısında ne yapacağımızı bilemiyoruz." İfadelerini kullandı.

"Camimizin yaklaşık 15-20 bin lira civarında malzemesi çalındı"

Hırsızlık olaylarının son zamanlarda zirvenin ötesine geçtiğini belirten Kaya, bu hırsızlara ne ailelerinin ne de devletin önlem almamasından şikâyetçi olduğunu belirterek şunları söyledi:

Hırsızlık olayları son zamanlarda çoğalmaktan öteye zirveye ulaşmış durumda. Bu hırsızlara ne anne-babaları bir terbiye veriyor; nede devlet bunlara sahip çıkıyor. Kimse bunlara bir şey diyemiyor. Çoğu yakalanmıyor; yakalananlarda hemen bırakılıyorlar. Şu ana kadar camimizin yaklaşık 15-20 bin lira civarında malzemesi çalındı. Yetkililerden isteğimiz bu hırsızları yakalayıp en ağır bir şekilde cezalarını vermeleridir.

"Camide hırsızlık yaşanması toplum için bir felakettir"

Mehmet Acar

Camide yapılan hırsızlığı öğrendiği zaman çok üzüldüğünü belirten Mehmet Acar, "Bugün öğle namazı için camiye geldiğimde caminin giriş kapısına hırsızlar tarafından zarar verildiğini gördüm. Bu durum beni çok üzdü. Allah bu durumu kabul etmez. Allah bu hırsıları hidayet etsin. Devlet Allah'ın evi olan camilere sahip çıkmasını istiyoruz. Hırsızların camiye girmesi bizim için bir felakettir. Bu camimize kamera takılmasını istiyoruz ki hırsızlar yakalansın. Bir daha hırsızlık olayı yaşanmasın." dedi.

"Hırsızlar sökemedikleri muslukları kırıyorlar"

Abdullah Polat

Cami cemaatinden Abdullah Polat ise şunları söyledi: "Hırsızlar camimizde ne kapı bıraktılar ne musluk bıraktılar ne soba bıraktılar ne süpürge makinesi bıraktılar ne de kablo bıraktılar. Hırsızlar sökemedikleri muslukları kırıyorlar. 10 defadır bu camiye hırsız giriyor. Devletten isteğimiz hırsızları yakalamaları ve yakaladıkları zamanda onları bırakmamalıdırlar. Ayrıca camimize kamere sistemi kurmalarıdır." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir