• DOLAR 32.235
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2459.202
  • ...
Malatya'da Hafızlık kabul sınavı yoğun katılımla yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ülkeye yön verecek hafızların yetiştiği Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık kabul sınavı yapıldı. Sınav sonucunda 64 kız ve 64 erkek öğrenci yaz okulu hakkını kazanacak ve yaz okulu sürecinin ardından yapılacak mülakatla 48 erkek ve 48 kız öğrenci olmak üzere toplam 96 öğrenci, Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulunda okumaya hak kazanacak. 60 erkek öğrenci ise Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık yapabilecek.

Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Feyzullah Acar, alınacak 96 öğrencinin 5 katı başvuru yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 9 öğrencinin hafızlık takvimi öncesi hafızlığını bitirdiklerine dikkat çeken Acar, bunun yanında iki velinin de hafızlığı çocuklarıyla birlikte bitirdiğini anımsattı.

 

Hafızlık kabul sınavına giren öğrencilerden Ahmet Yasin Sevim ile Yağmur Karakuş sınavı kazanıp hafız olmayı istediklerini kaydetti.

Çocuklarını sınava getiren veliler Müslüm Doğu ve Esra Arıcak da çocuklarının sınava girdikleri için heyecanlı olduklarını ve çocuklarının hafızlık okulunda okumalarını ve hafız olmalarını çok istediklerini belirterek dinin bir gereği olduğunu ve kendilerine kalacak bir şeyin çocuklarının hafız olarak yetişmesi olduğunu kaydettiler.

"96 öğrenci alacağız ama neredeyse 5 katı bir başvuru oldu"

Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu 2020-2021 eğitim öğretim sürecinde faaliyetlerine başladığını anımsatan Okul Müdürü Feyzullah Acar, "İlk iki sene itibariyle yaklaşık 400'e yakın başvuru aldık. Bu sene Elhamdülillah daha bereketli oldu. İlk yıl Coronavirus sürecinden dolayı tanıtımlarımızı online yapmak zorunda kaldık. Bu sene ise Malatya'daki tüm okullarımızı ziyaret ettik. 600'e yakın öğrenci bugün sınava girdiler. Sınav 3 merkezde yapılıyor. Battalgazi ilçesinde Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip ortaokulunda, Yeşilyurt ilçesinde de bizim TOOB Hafızlık İmam Hatip ortaokulu ile Selahaddin-i Eyyubi İmam Hatip ortaokulunda yapılıyor. Sınav sonucunda 48 erkek ile 48 kız öğrenci olmak üzere toplamda 96 öğrenci alacağız ama neredeyse 5 katı bir başvuru oldu bu gerçekten çok memnuniyet verici. Desteklerinden ve teveccühlerinden dolayı Malatya'mıza teşekkür ediyoruz." dedi.

"Şu ana kadar 9 öğrencimiz ve 2 velimiz hafızlığını bitirdi"

Şu ana kadar 9 öğrencilerinin takvim öncesi hafızlığını bitirdiklerine dikkat çeken Acar, "Hafızlık takvimine göre normalde 7'nci sınıfın başında çocuklar hafız olabiliyor. Bizim şu an 5 ve 6'ncı sınıf öğrencilerimiz var ve henüz 7'nci sınıflarımız henüz yok ama buna rağmen 9 öğrencimiz ve hatta 2 velimiz de hafızlığını tamamladı." diye anımsattı.

"Sürecin sonunda 48 erkek ve 48 kız öğrencimiz İnşallah mülakatla okulumuzda kesin kayıt hakkı kazanacaklar"

Bu sınavın sonucunda 64 kız ve 64 erkek öğrencinin yaz okulu hakkını kazanacaklarını belirten Acar, şöyle devam etti:

"Yaz okulunda öğlen 12.30'a kadar öğrencilerimiz hafızlık eğitimi görecek, öğleden sonra da öğrencilerimizi etkinliklerle eğlendirmeyi planlıyoruz. Bu süreç içerisinde öğrencilerin ısınmalarını öğretmenlerini sevmelerini ve öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlayacağız. Çok değişik etkinliklerimiz olacak. Okulumuz Malatya'nın en donanımlı ortaokulu, kapalı spor salonu, halı sahası, kodlama atölyesi, musiki salonu gibi birçok donanım mevcut. İnşallah yazın haftanın bir günü öğrencilerimizi bir havuzda eğlendirmeyi planlıyoruz. Okul dışı etkinliklerimizde olacak. Yazın öğrencilerimiz hem eğlenecek hem güzel bir Kur'an-ı Kerim alt yapısı alacaklar. Hafızlık için en uygun olduğunu gördüğümüz 48 erkek ve 48 kız öğrencimizi de inşallah sürecin sonunda mülakatla okulumuzda kesin kayıt hakkı kazanacaklar. Okulumuzda kayıt hakkı kazananların dışında kalanlar yine aynı bizim gibi hafızlık programını uygulayan Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesi'ndeki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip ortaokulumuzda 60 erkek öğrencimiz bu programı uygulamaya hak kazanacaklar ve hafızlığa orada devam edebilirler." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir