• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Domates alerjisinin belirtileri neler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarku’l Avsat’ın sağlık haberleri web sitesi onlymyhealth’den aktardığı domates alerjisinin belirtileri neler?

Domates alerjisi oldukça rahatsız edici olabilir ve diğer alerjik reaksiyonlara benzer semptomlar gösterebilir. İşte vücutta domates alerjisi olduğunu gösteren birkaç semptom:


Deri döküntüsü ve egzama

Mide krampları, bulantı ve kusma

Boğazda tahriş ve kaşıntı

Öksürme, hapşırma veya hırıltı

Yüz veya boğazda şişkinlik

Dilde şişkinlik

Anafilaksi durumu

Domates Alerjisi Egzaması

Egzama, gıda alerjisi olan kişilerin sadece %10'unda görülür. Bununla birlikte, domatesle ilgili durumlarda tahriş edici maddeler nedeniyle vakaların yüzdesi daha da fazladır. Domates alerjisi egzaması, bu alerjenlere maruz kalan kişilerde daha sık görülür. Alerjiye bağlı egzama belirtileri tipik olarak vücudunuz üzerinde anında etki gösterebilir ve alerjenle temas ettikten birkaç saat sonra kızarıklık, şiddetli kaşıntı, şişlik ve kızarıklık olur.

Domates alerjisi testi ve tedavisi

Domates alerjisini doğrulamanın iki yolu vardır. Birincisi, vücutta alerjenin varlığını belirlemek için bir deri alerji testi yapmaktır. Diğer yöntem, kandaki immünoglobulin E seviyelerini tespit eden bir kan testi yaptırmaktır.

Domateslere karşı alerjik reaksiyonunuz varsa, antihistaminikler ve tropikal steroid merhemler vererek tedavi edilebilir. Her ikisi de birkaç gün içinde alerjik döküntüleri ve semptomları azaltır. Özellikle dışarıda yemek yerken veya içeride ne olduğunu bilmeden yemek yerken her türlü alerjik reaksiyona karşı çok dikkatli olmalısınız.

ŞARKUL AVŞAT

Bu haberler de ilginizi çekebilir