• DOLAR 32.674
  • EURO 35.424
  • ALTIN 2508.163
  • ...
Rusya'dan NATO'ya üye olmak isteyen Finlandiya ve İsveç'e gözdağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi Kuzey Avrupa’da barış ve kıtanın güvenlik mimarisi konusunda olumsuz sonuçlara neden olur." dedi.

Zaharova, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olması halinde ulusal güvenliklerine katkı sağlanmayacağını ve NATO tarafından bu 2 ülkenin ön saflara sürüleceğini söyledi.

Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliği konusu ile ilgili yeni bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "NATO, Rusya sınırına yakın noktalara nükleer güç ve altyapı konuşlandırırsa Moskova gereken önlemleri alır" dedi.

Finlandiya ve İsveç'te hükümetlerin, NATO üyeliği konusunda yarın nihai karar alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülkenin NATO üyeliğine sıcak bakmadıklarını açıklamıştı.  

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği sürecine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Çünkü daha önce Yunanistan ile ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler ve Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir