• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Finlandiya Cumhurbaşkanı Putin'le görüştü: "NATO üyeliğine başvuracağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Görüşmeye ilişkin Finlandiya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Başkan Niinistö, Başkan Putin'e, 2021'in sonlarında ülkelerin NATO'ya katılmasını önlemeyi amaçlayan Rus taleplerinin ve Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı kitlesel olarak işgal etmesinin Finlandiya'nın güvenlik ortamını temelden değiştirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Niinistö, Finlandiya'nın önümüzdeki birkaç gün içinde NATO üyeliğine başvurmaya karar verdiğini duyurdu." denildi.

Açıklamada, Niinistö'nün Finlandiya'nın, NATO'ya katılarak kendi güvenliğini güçlendireceği görüşünü savunduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Finlandiya, gelecekte de Rusya'nın komşusu olmanın getirdiği pratik sorunları doğru ve profesyonel bir şekilde ele almak istiyor." ifadesine yer verildi.

Niinistö, Rusya'nın saldırısının neden olduğu "insanların çektiği acılardan duyduğu derin endişeyi" ve sivillerin tahliyesini sağlama ihtiyacının tekrarladı.

Putin: Finlandiya'nın güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit yok

Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise "Vladimir Putin, Finlandiya'nın güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit olmadığı için geleneksel askeri tarafsızlık politikasından vazgeçmenin yanlış olacağını vurguladı. Ülkenin dış politikasında böyle bir değişiklik, iyi niyetle inşa edilmiş olan Rus-Finlandiya ilişkilerini olumsuz etkileyebilir." bilgisine yer verildi.

Görüşme, Finlandiya tarafının talebi üzerine gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı olduklarını açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir