• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​Bursa'da engelliler sergi açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Engele Galebe Çalmak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği her yıl 10-16 Mayıs haftasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Dernek, Bursa’nın farklı noktalarında engeli bireylerin sorununa dikkat çekmek amacıyla resim sergisi düzenledi.

Dernek Başkanı Sedat Kılıç, yaptığı açıklamada, ülke genelinde 9 milyon engellinin bulunduğunu belirtti.

Kılıç, ortak bir masa etrafında engelsiz yaşamı inşa etme diyaloğunu güçlendirmek istediklerini belirterek, "Biz başarıyı elde etmek için azma ve güce sahibiz. Hiçbir engel önümüzde engel teşkil etmemelidir. Engelsiz bir dünyayı her yerde istiyoruz. Bunu da birlikte başarabiliriz." dedi.

Engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Kılıç, "Bilinç ve yeterlilik zayıflığı yaşıyoruz. Ulaşımda, eğitimde ve sağlıkta yaşıyoruz. Bilinci artırabilirsek birbirimize bu dayanışmayı gösterebilirsek halk olarak bütünleşip sosyal devlet anlayışıyla birlikte olabilirsek ancak engelsiz yaşam olabilir." diye belirtti.

Engellilerin sıkıntılarını yakından takip edilmesi ve engelli derneklere destek verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, "Farklı farklı kategorilerde engellilerimiz var. Bu kategorilere göre bir çalışma başlatılmalı. Çözüm odaklı ve bu konuda desteklerini hiçbir şekilde geri çekmemelidir." diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir