• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Saatçi esnafı gelin ve damat saatlerine talebin artmasından memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eskişehir'deki saatçi esnafı hareketlenmeye başlayan düğün sezonuyla işlerinin açılmasından dolayı memnun olduklarını belirtirken saat alınırken saatin mutlaka denerek alınması gerektiğini dile getirdiler.

Sezonun başlaması, zor günler geçiren birçok sektör gibi saatçi esnafına da adeta can suyu oldu. Düğün sezonunda büyük yoğunluk yaşayan saatçiler de düğünlerin tam olarak başlamasını dört gözle bekliyor.

Sezon yoğunluğu hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan saatçi esnafı, saat alırken internetten almak yerine güvenilir mağazalardan deneyerek alınmasının daha sağlıklı olacağı tavsiyesinde bulundu.

"Saat denenerek alınması gereken bir aksesuardır"

Saatçi Esnafı Murat Yalavuz

Havaların ısınmasıyla düğün sezonunu başladığını belirten 35 yıllık saatçi esnafı Murat Yalavuz, "Düğün sezonu geliyor. Damat ve gelin saatleri dönemin olmazsa olmazlarındandır. Etkisi ister istemez oluyor. Erkek saatlerinde daha çok metal saatler, gelin saatleri olarak da metal, kişiye göre taşlı saatlerde tercih ediliyor. Saat hassas bir konudur, mesleğimiz değerlidir. Saat alırken güvenilir yerden alınması çok önemlidir. Sertifikası, garanti belgesi ve satıcının güveni her şeyden önemlidir. Saat denenerek alınması gereken bir aksesuardır. Saatin durduğu yerdeki veya fotoğraftaki duruşunun hiçbir önemi yoktur." dedi.

"Gelin ve damadın ilk saati olacağı için biraz pahalı ürünleri tercih ediyorlar"

Saatçi Esnafı Necdet Acarkan

Düğün sezonun açılmasıyla piyasanın hareketlenmesinden memnun olduklarını belirten Necdet Acarkan ise, "Hareketlilik gurbetçilerin gelmesiyle birlikte daha da hızlanacaktır. Pandemiden dolayı işler zayıftı ama pandemi yavaşladığından bu yana işlerimiz biraz daha hızlanmaya başladı. Gelin ve damadın ilk saati olacağı için biraz pahalı ürünleri tercih ediyorlar. Tercih edilen ürünlerin fiyat aralığı 1000 ila 2000 TL. arasında oluyor. Tabi bunların arasında 700-800 liralık tercih edenlerde oluyor. Herkes bütçesine göre saat alıyor. Saatin su geçirmemesine, garantisine, renk atıp atmadığına ve makinesiyle ilgili sorulara gerekli cevapları aldıktan sonra seçeneklerini yaparak saatlerini yapıyorlar. Saati görerek; birebir sıcağı sıcağına bileklerine takarak almaları daha akıllıcadır. Görerek almak istiyorlarsa; mağazaları tercih etsinler, internetten almaya bakmasınalar. İnternetten gelecek olan saatlerin ne olduğunu bilmedikleri için tekrar geri gönderiyorlar. Ellerine alarak, görerek saati almaları daha akıllıcadır." diye belirtti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir