• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın: İslam ülkelerinden turist bekliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarihteki birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel miraslar noktasında açık hava müzesi olarak tanıtılan Adıyaman, salgın tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte birçok yerli ve yabancı turisti ağırlamaya başladı.

 

Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi veren Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın, "Adıyaman ilimiz pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerde birçok gizemli esrarengiz eserler bırakmıştır. Biz bu hazinelerimizi yerel ve uluslararası düzeyde tanıtıp turistlerin gelmesini istiyoruz. Bu sene Adıyaman Tanıtım Günleri ve EMITT fuarlarına katıldık yerel ve ulusal fuarlarda Adıyaman ilimizi tanıttık. Adıyaman'daki Nemrut Dağı UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesinde yer alıyor. Tüm dünyadan turistler gelmektedir. Ramazan Bayramı'nda 10 binin üzerinde turist geldi. Biz bu sene turizm açısından çok umutluyuz. Gelen turist sayısı bizi memnun ediyor. Ümit ederim ki Adıyaman tarihiyle, doğal yapısıyla büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve tanıtılması gereken, tüm dünyadaki insanların gelip görmesi gereken açık hava müzesi durumundadır. Bu yıl turist açısından 300 bin sayısını yakalama ümidindeyiz." dedi.

"İslam ülkelerinden turist bekliyoruz"

Günaydın, İslam tarihinde önemli bir yere sahip ve "ifk" olayına adı karışan ve Allah tarafından ayetle günahsız olduğu tescillenen sahabe Safvan İbn-i Muattal'ın ziyaret ediilmesi gerektiğini belirtti.

Günaydın, "Safvan İbn-i Muattal Türkiye'de kabri bilinen iki sahabeden biridir. Kabri Samsat ilçemizde olan sahabemiz Hazreti Ömer döneminde gelmiş ve 40 yıl savaşmış, Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) görmüş, Kur'an-ı Kerim'i bizzat Peygamber Efendimizden öğrenmiş ve pek çok savaşa katılmış bir sahabemizdir. Dolayısıyla burada çok büyük bir külliye yapılmaktadır. Külliye bittiğinde inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olacaktır. Buraya yurt içinden ve İslam ülkelerinden pek çok turisti bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tarihimizi gün yüzüne çıkararak sunmaya çalışıyoruz"

Komagene Krallığına ait beş büyük kentten biri olan Perre Antik Kenti hakkında bilgi veren Günaydın, "Perre Antik Kent'te kayalar oyularak yapılmış 208 oyulmuş mezar yapısı vardır. Burası daha sonra Romalılar döneminde yerleşim alanı olarak kullanılmıştır. Buradaki Roma Çeşmesi 2 bin yılı aşkın bir süredir akıyor ve vatandaşlar halen bu çeşmeden faydalanabiliyor. 2019 yılında burada başlayan kazı çalışmalarımız devam ediyor. Kazı çalışmalarımızı devam ettirerek tarihimizi gün yüzüne çıkararak insanlara sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir