BİK Genel Müdürü Erkılınç Bitlis’te yerel gazetecilerle bir araya geldi
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bitlis’te, merkez ve ilçelerde bulunan yerel gazetecilerle bir toplantı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorunlarını dinledi.
Genel Müdür Erkılınça’a Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Basın İlan Kurumu Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya eşlik etti.
Göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Bitlis’e gerçekleştiren Erkılınç, ilk olarak Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından Erkılınç, Bitlis merkez ve ilçelerinde görev yapan yerel gazetecilerle bir araya geldi.
Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Erkılınç, Bitlis’te BİK olarak yaptıkları çalışma ve projeler hakkında gazetecileri bilgilendirdi.
Gazeteciklerin sorunlarını dinleyen Erkılınç, bütün yükün sırtlarına bırakılmaması gerektiğini belirterek, BİK’e güvenilmesini istedi.
Sorunları dile getirilirken biraz zaman tanınması gerektiğini dile getiren Erkılınç, gazetecilerin şu andan itibaren dijitalleşme noktasında hazırlıklı olmaları gerektiğinin altını çizdi.
Dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Erkılınç, bölgede dijitalleşme konusunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile birlikte bir proje hazırladıklarını, bunun görüşmeleri için de Van’a gideceklerini ifade etti.
“Gazetecilerin sorunlarını dinlemek ve problemlerini çözmek için çalışıyoruz”
Gazete ilanlarını adil bir şekilde dağıtmanın gayreti içinde olduklarını belirten Erkılınç, “23 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Basın ilan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandım. İl il, ilçe ilçe yerel gazeteleri gezerek sorunlarını dinlemek ve problemlerini çözmek için çalışıyoruz. BİK Kurumu Genel Müdürlüğü görevini Rıdvan Duran’dan devraldım. Aslında kuruma yabancı değilim. Onu da daha yüksek bir makama uğurladık. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
“Basın İlan Kurumuna güvenin”
Zorlu pandemi sürecinde de çalışmalarını aksatmadan yürüttüklerini dile getiren Erkılınç, bu süreçte gazetecilerin yükünü hafifletmenin gayreti içinde olduklarına dikkat çekerek, “Tarihte bazı salgınlar dönüm noktası olmuştur. 2 yıl boyunca yaşadığımız bu salgın döneminde Cumhurbaşkanlığından önce bazı tedbirleri aldık. Özellikle satış ve dağıtım rakamlarını serbest bıraktık. Aldığımız tedbirlerle bu sıkıntıları erken atlattık. Amacımız mevcudu korumak ve daha ileriye gitmek. Bazı kararlar alınırken, sabırlı olmalıyız. Ancak ne olursa olsun Basın İlan Kurumu’na güvenin, bizlere zaman tanıyın. Bizlerdeki rakamlara bakıldığında iyi bir kazanç sağlamışsınız. Özellikle icra ilanları konusunda yüzde 85’lik bir başarı sağlamışız. Bunu sağlamaya çalışırken, ciddi bir muhalefetle karşılaştık.” diye konuştu.
“Dünya dijitalleşmeye doğru gidiyor”
Dünyanın artık dijitalleşmeye doğru gittiğinin altını çizen Erkılınç, “Artık dünya dijitalleşmeye doğru gitmektedir. Bizlerde bunun alt yapısını oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık dünya dijitalleşmeye ve internet çağına geçiyor. Yerel gazeteler de bu kulvarda yerini almalıdır. Bunun için DAKA ile ortak bir proje yapıyoruz. Tahmini bir rakam ama 150 bin TL’sini DAKA, 150 bin TL’sini de sizler karşılamak üzere bir proje hazırlığındayız. Önümüzde bir internet yasası var. Bunu çok önemsiyoruz. Bir an önce çıkması için de sizlere de büyük görev düşüyor. İnternet yasası ile birlikte daha kaliteli ve hızlı bir hizmet vereceğiz. Sizlerden isteğimiz bunu takip edip, yeni sisteme uyum sağlamanızdır.” şeklinde konuştu.
Açıklamalarını ardından gazetecilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Erkılınç’a Ahlat Selçuklu Mezarlığında çekilmiş bir tablo hediye edildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (İLKHA)