• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adıyaman İl Müftüsü Taşcı: Engelli kardeşlerimiz Allah'ın bize emanetidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Farkındalık oluşturma adına düzenlenen etkinlikte, Bir aralık İlkokulu önünden başlayıp Yeni Pınar Camii'ne kadar yürüyüş yapıldı. Musalla Camii'nde görme engelli Eşref Ağır tarafından aşr-ı şerif ve mevlid-i şerif okundu.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, engelli vatandaşların her zaman hatırlanmasının yanı sıra bu tür etkenliklerle daha da ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.

 

Taşcı, engelli vatandaşların her daim hatırlanması gerektiğini belirterek, "Engelli kardeşlerimiz Cenab-ı Allah'ın bizlere birer emanetidir. Ve Cenab-ı Allah'ın ayrı bir önem atfettiği kardeşlerimizdir. Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah engelli kardeşlerimize özellikle âmâlarla ilgili müstakil bir sure indirmiştir. Ve orada yeryüzünün tanıyıp, tanıyacağı en güzel, en kaliteli en değerli insanı Peygamber Efendimizi (Aleyhissalatu vesselem) uyarmıştır. Peygamber Efendimizi (Aleyhissalatu vesselem) uyarmıştır." dedi.

Taşcı, Allah ve Resulüne bağlı engellilerin durumu hakkında yaptığı açıklamada, "Mekkeli müşriklerin ileri gelenlerine İslam'ı anlatırken Peygamber Efendimizin Bilal-i Habeşi'den sonraki müezzini Abdullah ibn-i Ümmü Mektum içeri girer Allah Resulüne bir şeyler sormaya çalışırken Peygamber Efendimiz müşriklerin ileri gelenlerine İslam'ı tebliğ ettiği için biraz rahatsız oldu. Efendimiz yüzünü ekşitti. Cenab-ı Allah bunun üzerine Abese suresinin ilk ayetlerini indirdi. Peygamber Efendimizi (Aleyhissalatu vesselem) Kur'an-ı Kerim'de uyardı." ifadelerini kullandı.

"Engelli kardeşlerimize karşı son derece hassas olmalıyız"

Taşcı açıklamasının devamında, "Ayetin devamında Cenab-ı Allah, 'Yüzünü ekşitip başını çevirdi. Görme engelli o kişi geldi diye.  Ama (ey Peygamber!) Sen nereden bileceksin, belki o kendini arındıracaktı. Yahut o bir öğüt alacak, bu öğüt kendisine fayda verecekti.  Sen ise kendini her bakımdan ihtiyaçsız görenle ilgileniyorsun.  Onun arınmamasından sen sorumlu tutulmayacaksın ki!  Gönlünde Allah korkusu taşıyarak koşup sana geleni umursamıyorsun!' buyurmak suretiyle Peygamber Efendimizi (Aleyhissalatu vesselem) bu ilk ayet-i celilelerde uyarmıştır." şeklinde konuştu.

Taşcı engellilerin incitilmemesi gerektiğine vurgu yapıp, "Toplum ve fert olarak engelli kardeşlerimize karşı son derece hassas olmalıyız. Onları incitecek söz, tavır ve hareketlerden şiddetle sakınmalıyız. Bu kardeşlerimiz bize Allah'ın emanetleridir. Bir diğer taraftan yarının ne getireceği, hangimizin kimin ne olacağı belli değildir. Aynı zamanda her birimiz birer engelli adayıyız. Bu şuurla, bu ruhla kardeşlerimize karşı son derece nazik ve hizmetkâr olmamızı Cenab-ı Allah bizlerden istiyor." dedi.

Engelli Koordinatörü Ali Çelik ise, "Koordinatörlük olarak engelli kardeşlerimize karşı elimizden gelen tüm imkânları kullanarak onların hayata daha kolay tutunmalarını sağlıyoruz. Engelli kardeşlerimize karşı toplum olarak vazifemizi hakkıyla yerine getirdiğimizde kardeşlerimiz için engelleri bir nebze de olsa kaldırmış olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir