• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ÖNDER Genel Başkanı Ceylan: Düzen ve sistemi Allah’ın kurduğuna inanıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2018 yılından beri yapılan “Genç Gönüllüler Buluşması” programında açılış konuşmasını yapan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, imam hatipli gençlere seslendi.

Abdullah Ceylan, “İmam hatipli genç kardeşlerim! Anadolu’yu ve ümmet coğrafyasını mayalayacak kişiler olarak secdelerinize, dualarınıza ve hayallerinize sahip çıkın.” dedi.

Ceylan, “Türkiye’nin en büyük, en köklü, sayıları milyonları aşan ve birbirine gönül bağıyla, kardeşlik ve muhabbet halkalarıyla bağlı, Hz. Peygamber’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ‘kardeşlerim’ diyerek özlem duyduğu, 21. yüzyılın davet erleri, hayat rehberleri, imam hatip gençliği hepiniz genç önderimizin düzenlediği genç gönüllüler buluşmasına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Anadolu’nun dört bir yanından 81 ilimizden gelen bin beşyüz genç kardeşimizle bugün bir aradayız. Ülkemizin şehir şehir, kasaba kasaba, okul okul heyecanını buraya taşıdığınız için sizlere müteşekkiriz. Sizin gözlerinizdeki ışık, gönüllerinizdeki huzur, yüreğinizdeki güzellik sadece bizlere değil bu çağa da yol gösterici olacaktır. Biz buna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yunus Emre isminin, inancının, felsefesinin, takip ettiği yolun ve üslubun bizim için ayrı bir yeri ve önemi var”

Genç Gönüllüler Buluşması programını bu yıl beşincisini düzenlediklerini hatırlatan Ceylan, şunları söyledi:

“2018 yılında Türkiye Öğrenci Meclis Başkanları Buluşması olarak yola çıktığımız Genç Gönüllüler Buluşmamızın bu yıl beşincisini düzenliyoruz. Daha önce Kocaeli’nde Ankara’da ve İstanbul’da farklı başlık ve temalarla bir araya geldik. Ülkemizi, gençliği, okullarımızı konuştuğumuz bu buluşmalarda geçen sene İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u konuşmuştuk. Bu yıl ise ‘Yunus Emre Yolunda Genç Gönüllüler Buluşması’ temasıyla bir araya geliyoruz. Yunus Emre isminin, inancının, felsefesinin, takip ettiği yolun ve üslubun bizim için ayrı bir yeri ve önemi var. Bundan yaklaşık bin üç yüz yıl önce yaşamış ama öğretisi ve Anadolu’yu mayalayan değerler sistemiyle bugün hala dipdiri ve yolumuzu aydınlatan bir bilge, bir derviştir Yunus Emre. O sebeple iki gün boyunca burada gönül coğrafyamızda Yunus Emre’nin izlerini süreceğiz. Kırk yıl boyunca erenler meydanına eğrinin yakışmayacağı düşüncesiyle tekkeye sadece düzgün odunu taşıyan Yunus Emre; inancın, azmin, sabrın, bilgeliğin, ilmin sembolüdür. İnancıyla, yaşamıyla, fikriyle ve zikriyle yani yol ve yöntemleriyle bir bütündür bizim için.”

“Nice gönül erleri bizlere yol gösterdi”

ÖNDER Başkanı Abdullah Ceylan

Konuşmasının devamında Ceylan, “Her gün ve her an yeni bir değişiklikle hayatımızın alt üst olduğu, yeni yollar ve yöntemlerle yolumuzu bulmaya çalıştığımız bir dönemde O’nun hayatına ve felsefesine bakarak çıkaracağımız çok ibret, çok ders var. 5-10 saniyelik videolarla hayatımızı idame ettirmeye çalıştığımız, bilgiyi ve belki de bilgeliği bu mecrada aradığımız bir çağda bize çok kıymetli bir yol haritası bıraktı. Üzerinde hakkın tecelli ettiği tabiatı, bitkileri, hayvanları ve insanların sevmeyi öğütledi. Sadece yaşadığı dönem için değil tüm insanlık için nasıl doğru, dosdoğru olunacağını bize gösterdi. Sadece Yunus Emre değil elbette bu coğrafyayı mayalayan. İla-i Kelimetullah uğruna şehit kanlarıyla yoğrulan bu topraklarda onun gibi nice mana erleri yetişti. Nice gönül erleri bizlere yol gösterdi. Kalben ve aklen Rabbe giden, doğrunun ve adaletin yolunu çizdi. Bu manada Mevlâna Celaleddin Rumi’ye, Ahi Evran Veli’ye, Hacı Bayram Veli’ye, Hoca Ahmet Yesevi’ye, Emir Sultan’a, Somuncu Baba’ya, Ebul Hasan Harakani’ye, Şeyh Edebali’ye ve daha nicelerine minnet borçluyuz. Anadolu’yu ilmek ilmek işleyen, ilim ve irfan geleneğimizi nesilden nesile aktaran, medeniyetimizin yapı taşlarını ören bu isimler bugün bize çok önemli bir emanet bıraktılar. Anadolu’nun her bir köşesinde bulunan, aynı kimliği taşıdığımız, aynı sıraları paylaştığımız tüm imam hatipli genç kardeşlerim bulunduğunuz her köy her kasaba her şehir bugün artık sizlere emanettir.” ifadelerini kullandı.

 “Allah için küçük ya da büyük yoktur”

Her zaman işlerin bilerek ve inanarak yapılması gerektiğini vurgulayan Ceylan, “İnanarak ve niyetlerimizi halis tutarak yaptığımız her işin arkasında, bu bilgelik ve bu ruhun esintileri var. Yüz yıllardan beri bize miras kalan taptaze ve dipdiri bir ruh var. Yeter ki biz gençler olarak üzerimize düşeni yapalım. Her bir birey olarak önce iyi bir insan, iyi bir kul olalım sonra da komşularımız, memleketimiz, ülkemiz ve İslam alemi için, insanlık için neler yapabiliriz onlara bakalım. ‘Benim yaptığım bir hareketten, okulumda, mahallemde, arkadaşlarım arasında yaptığım bir çalışmadan ne olacak ki?’ diye düşünmeyelim. Allah için küçük ya da büyük yoktur. O yaptığımız eylemin büyüklüğüne değil, yüreklerimizin, niyetlerimizin ve hedeflerimizin büyüklüğüne bakmaktadır. O yüzden inanın ki ufak bir hareketimiz bir kıvılcım olacak halka halka güzellikleri yayacaktır. Biz gönül diliyle, yürekten isteyelim, azmimizi ve çabamızı katalım inancımıza, gerisi emin olun ki gelir. Büyük işler de yaparız, ülkemiz için, insanlık için büyük işlere de imza atarız Allah’ın izniyle.” dedi.

“Bizler Müslümanız, Allah'a inanan, onun varlığına iman etmiş kimseleriz”

Son olarak Ceylan, “İmam Hatipli Genç kardeşlerim, bizler 600 yıl üç kıtada at koşturmakla değil de 2 çorak beldenin hizmetkarı olmakla övünen bir neslin emanetini/mirasını taşıyoruz. Sevgili imam hatipli kardeşlerim, bizler Müslümanız, Allah'a inanan, onun varlığına iman etmiş kimseleriz. Ondan başka hiçbir gücü kabul etmeyen, onun üstünde hiçbir otoriteye boyun eğmeyen insanlarız. Bu yüzden her imam hatipli genç Yunus Emre gibi ‘günün adamı olmak için değil, hakkın ve hakikatin adamı olmak’ için çalışmak zorundadır. Sevgili imam hatipli genç kardeşlerim Anadolu’yu ve ümmet coğrafyasını mayalayacak kişiler olarak Secdelerinize, dualarınıza ve hayallerinize sahip çıkın. Son olarak bu programa destek veren gençlik ve Spor Bakanımıza Milli Eğitim Bakanımıza din öğretimi genel müdürlüğümüze huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Anadolu’nun dört bir yanından bugün buraya gelen öğrencilerimize ve derneklerimize mihmandarlarımıza hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyon için haftalardır çalışan ve bugün burada kusursuz bir program için mücadele eden genç ÖNDER ailesine çok teşekkür ediyorum. Her işinde gönlünü, yüreğini ortaya koyanlara, gönül diliyle köprüler kuranlara selam ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir