• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Ağrı'nın yüksek kesimleri beyaza büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ülkenin birçok bölgesinde vatandaşlar baharı yaşarken, Ağrı ve çevre ilçelerinde kıştan kalma günler yaşanıyor.

Dün akşam saatlerine doğru başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı birçok köyü yeniden beyaza bürüdü.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Gündoğdu (Şemî) köyünde hayvanlarını otlatmak için meraya çıkaran besiciler yağış nedeni ile hayvanlarını köye geri götürmek zorunda kaldı.

 

Mayıs ayındaki kar yağışına şaşıran bazı vatandaşlar ise kendilerini ve yakınlarını cep telefonu kamerası ile çekmeyi ihmal etmedi.

Ağrı'nın Diyadin ve Doğubayazıt ilçesinde de aynı görüntü söz konusu idi.

Diyadin ilçesine bağlı Hacıhalit (Hecîxalıt) köyünde hayvanlarını otlatmaya çıkaran besiciler yoğun kar yağışı nedeni ile hayvanları tekrar köye geri götürdüler. Besiciler kar yağışının görüntüleri çekerek sosyal medya platformlarında paylaştı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı Geçidi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerleyişlerini kontrollü bir şekilde sürdürüyor.

Türkiye'nin en önemli geçitlerinden biri olan ve Ağrı ile Van arasındaki ulaşımı sağlayan 2 bin 644 rakımlı Tendürek Geçidi'nde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerleyişlerini kontrollü bir şekilde sağlarken yolda aksaklık ve olumsuzlukların yaşanmaması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir