• DOLAR 34.21
  • EURO 37.914
  • ALTIN 2927.806
  • ...
Kılıçdaroğlu'ndan sığınmacı açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu; ''En tutarlı söylemde bulunan 2011 tarihinden bu yana en tutarlı söylemi dillendiren partinin adı cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ve biz komşumuzda olan bir savaşın bize yansımalarının tehlikeli boyutlarını dile getirdik.

Biz dile getirdikçe egemen güçlerin talebi üzerine bizi suçladılar. Artık sokaktaki vatandaş da hangi partiden olursa olsun elini vicdanına koyduğunda evet CHP doğruları söylemiştir diyor.

Suriye'de iç savaş çıktığı günden beri en tutarlı söylemleri söyleyen parti CHP’dir.

CHP'nin 432 soru önergesine bugüne kadar cevap verilmedi. Tek adam rejimi olursa her şey hızlı olacak diyorlardı. Hala cevap yok. Böyle bir devlet yönetimi hiç olmadı Türkiye'de.

BM'ye Suriyedeki savaşın bitmesi gerektiğini söyledim. İnsanların öldüğünü söyledim. Erdoğan yapamadı bunu. Niçin. Patrondan izin alamadığı için. Emperyal güçlerden izin alamadığı için.

AB 'göndermeyin 3 milyon euro vereceğiz bize göndermeyin' diyor. Biz de diyoruz ki 'biz size 6 milyon euro verelim siz tutun' rest mi rest.

İnsan para karışığını iradesini satar mı ya. Sığınmacılar için Türkiye hapishaneleri oldu. AB Türkiye'nin göçmen deposu olmasını istiyor. Geri kabul anlaşması başımıza bela oldu niye demiyorsun? Bunu imzalayan zatın adı ne?'' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir