• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
`Peygamber Sevdalılarına Selam Olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hitabetin güzel olanı, selam ile başlayanıdır; onun için biz de başlığımıza onu seçtik. Sizler hertürlü güzel hitaba layıksınız. Çünkü Nisan ayı boyunca zihnimizi, dillerimizi, hayallerimizi, sohbetlerimizi hatta rüyalarımızı sevdası uğruna canların, malların, ömürlerin feda edildiği Hz. Muhammed(SAV)’in Kutlu Doğum etkinlikleriyle ihya ediyorsunuz. İnanınız ki cisim olarak bizler Yusufi Mekanların dört duvarları arasında, perdeleri çekerken mezarı andıran ranzalarımızda(yatak), dikdörtgen bir kuyuyu andıran havalandırmamızda görünüyoruz, ama ruhen hep sizlerle beraber mevlüt meydanlarında tehlil, tahmid, tesbih ve tekbir getiriyoruz. Kalbimiz ve yüreğimiz sizinki ile beraber coşuyor, duygulanıyor ve mutmain oluyor. Her duamızın başında sizler varsınız. Hadis-i şerifte şöyle buyrulur: “Herhangi bir Müslüman, bir kardeşi için giyabında dua ederse ber melek, ‘senin için de aynısı olsun’ der.” (Muslim) Allah’tan dileğimiz dualarımızda, sizlerin sevabınızdan bizleri mahrum etmemesidir.

O(ASV)’nun ümmeti ve bizzat O’nun dilinden müjdelenmiş kardeşleri olarak insanları O’nun yoluna ve kardeşliğine çağırma hizmetini bir iki ayla sınırlandırmamaya gayret edelim. Onun Kutlu Doğumu vesilesiyle tanıştığımız ve gönül bağı kurduğumuz kardeşlerimize, insanımıza gitmeyi ve ziyaret etmeyi bütün seneye yayalım. Yine bu vesile ile Sünnet-i Seniyye’yi hayatımızda ne kadar yaşıyoruz bir muhasebesini yapalım, varsa eksikliklerimizi tamamlamaya çalışalım inşallah.

Peygamber(SAV)’in sevdası uğruna Şırnak’tan Diyarbakır’a kadar gelip ve orada elektriğe kapılıp vefat eden SÜMEYYE kızımızın ailesine ve tüm Şırnak’lı kardeşlerime bu vesile ile taziyelerimi sunar, Allah(CC)’tan kızımıza rahmet etmesini ve ailesine sabr-ı cemil bahşetmesini diliyorum. Şehadetinin, onun gibi binlerce Sümeyye’nin İslam yolunda yetişmesine, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Allah(CC), tüm Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.
 
Mehet Salih Kölge / Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi

Bu haberler de ilginizi çekebilir