• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Bitlis’te gazetecilerin zorlu kış mesaisi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlarda haber üreten gazeteciler, kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği Bitlis’te daha fazla mesai harcıyor.

 

Bu sezon 10 metre karın yağdığı kentte gazeteciler, belediye, özel idare ve karayolları ekipleriyle birlikte her gün mesai yaparak farklı görüntü ve haber ürettiler.

Yoğun kar yağışı, fırtına ve tipiye aldırış etmeden mesleklerini icra eden gazeteciler, Nemrut yolunda yapılan karla mücadelenin ardından zorlu kış mesailerini sonlandırdı.

Nemrut yolunda yapılan karla mücadele çalışmasıyla birlikte zorlu kış mesailerinin sonlandırdıklarını belirten gazeteci Özcan Çiriş, kamu görevini yapan gazetecilerin mesaisinin olmadığını söyledi.

Çiriş, “Uzun bir kış sezonu yaşadık. Türkiye’nin en fazla kar alan kentlerinden biri olan Bitlis’te görev yapıyoruz. Kar yağışının yoğun yaşandığı Nemrut Krater Gölü’nde karla mücadele çalışmasının son ayağını gerçekleştiriyoruz. Mart ayında çok ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Mart ayında 5-6 metreye yakın kar yağmıştı. Bizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürmüştük. Havalar düzelirse artık burada turizmden, güzel şeylerden söz etmek istiyoruz. Gazeteciler olarak 2022 yılında karla mücadeleyi özel idare ekipleriyle birlikte krater gölünün yolunu açmakla sonlandırmış olacağız.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir