• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Bursa’da tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tarihi Çarşı Projesi” kapsamında yıkım çalışmalarının başladığı Boyner binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hanlar bölgesi Bursa’nın tarihi için UNESCO dünya mirası listesi olması hasebiyle dünya tarihçine çok değerli ve kıymetli bir hazinedir. Hanlarıyla bireysel çarşılarıyla ve camileriyle alışveriş mekânlarıyla gerçekten bir mihengi noktasıdır. Turizm açısında da çok değerli ve kıymetli bir yerdir.” dedi.

 

“40 senedir farklı belediye başkanlarının hayaliydi”

Aktaş, “Onun da bir parçasıydı burası farklı söylemlerde bulunuldu olacak mı olmayacak mı diye. Aslında biz mart sonunda başladık, altında bir bina olması sebebiyle takdir edersiniz ki diğer binalardaki gibi kepçeyi sokup rahatlıkla yıkabileceğimiz bir bina değildi. O işlemler tamamlandı yıkım işlemleri başlamış oldu. Üç farklı meydan otoparklarıyla beraber çok kısa sürede ihale hazırlığında şu an. Sürece kadar destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kimileri buna rant projesi dedi kimileri farklı yaklaşımlarda bulundular. 40 senedir farklı belediye başkanlarının hayaliydi. Bu hayali gerçekleştirmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“50-60 yıllık bir sorunu çözüyoruz”

Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu çalışmalarının tamamını bitirmeyi arzuladıklarını belirten Aktaş, “ Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özelikle esnafımıza teşekkür ediyorum. 50-60 yıllık bir sorunu çözüyoruz. Bir çırpıda halletmek çok kolay değildir. Anormal uçuk rakamlar çıkıyor kamulaştırma ile alakalı ama açıkçası bildiğimizden geri durmadı. İnşallah Bursa çok güzel bir meydan kazanıyor. Tarihimize bir saygı var. Bursa’daki bu gizli hazinenin ortaya çıkarması hayal ve proje vardı bu işin ucunda. Bu süreçte çok olumlu tepkiler aldım. Binalar yıkıldıkça Ulu Caminin minareleri gözüktükçe inanın o kadar farklı kesimlerden ciddi teşekkürler aldım. Burada yer alanları ve gitmemelerini anlıyorum. Takdir ederseniz. Bir tarihi ortaya çıkarmak hayalimiz ve heyecanımız var.  Tamamen buna yapmaya bir çalışmadır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yıkılacak olan tarihi binanın önünden bazı incelemeler yaptıktan sonra ayrıldı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir