• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
"Sözleşmeli personel üvey evlat mı?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Din Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş, yazılı basın açıklaması yaparak sözleşmeli personelin köy ve ilçelere atamasına tepki gösterdi.

 

Akkuş yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu yönetmelikte sözleşmeli personellerin ilçe ve köylere gönderilmesi ve yerlerine de kadroluları alması büyük haksızlık ve bunun vebalini nasıl ödeyecekler. Madem il merkezlerinde çalıştırmayacaklardı neden en başında alındılar? Hafız ve ilahiyat ön lisans mezunu yeterliliği olan ve KPSS’den yüksek puan alanların hakkını nasıl ödeyecekler” dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının bu haksızlığa biran evvel dur demesi gerektiğini ifade eden Akkuş, “Sözleşmeli personel üvey evlat değildir ve üvey evlat muamelesini de hak etmiyor. Köye gönderilip de kadro gelecekse, insanların kurulu düzenini bozarak, hayatlarını alt üst ederek bunu yapacaklarsa bu büyük zülümdür kabul edilemez. Din Bir-Sen olarak, haklının her zaman yanında olduk ve olacağız da. Bu sözleşmelilere yapılanlar da haksızlıktır” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir