• DOLAR 34.353
  • EURO 36.387
  • ALTIN 2829.953
  • ...
Dünya gençleri İstanbul’da buluştu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen liseliler, 3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi’nde “Daha adil bir dünya için” yapılabilecekleri masaya yatırdı. Zirveye 56 ülkeden 36’sı imam hatip olmak üzere liseliler ile toplam 224 kişi katılıyor. Öğrenciler, zirvede dünyanın ve İslam coğrafyasının sorunlarına çözüm önerileri sunuyor. ICYF Başkanı Taha Ayhan, “Burada Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 3 dilde müzakereler yapılıyor” dedi.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu!

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen 3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi İstanbul’da başladı. “Daha Adil Bir Dünya için Küresel Barışın Tesisi” teması ile düzenlenen zirveye İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye 56 ülke ve Müslüman toplulukların yaşadığı bölgelerdeki lise seviyesindeki öğrenciler katılıyor.

"Kültürel Yozlaşmaya Karşı İslam Kültürünün İhyası"

Zirvede Türkiye’deki Arapça ve İngilizce hazırlık sınıfı bulunan Anadolu imam hatip liseleri, uluslararası Anadolu imam hatip liseleri, Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve özel okul öğrencilerinden toplam 224 delege, gündemindeki problemleri müzakere ediyor. Liseli gençler, dünyanın ve İslam coğrafyasının sorunlarına çözüm önerileri sunuyor. Kudüs Komitesi’nde “Filistin’de Baskı ve Zulmün Durdurulması İçin Gerekli Adımların Atılması", Enformasyon ve Kültürel İşler Daimî Komitesi’nde "Kültürel Yozlaşmaya Karşı İslam Kültürünün İhyası", Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı’nda “Gençleri Hayatın Her Alanında Güçlendirmek”, Çevre Bakanları Konferansı’nda ise “Sıfır Atık Vizyonu" başlıkları konuşuldu.

Gençler kritik sorunları tartıştılar!

Zirvenin açılışında konuşan ICYF Başkanı Taha Ayhan, “Model OIC, uluslararası iş birliği, insan hakları, ekonomi, sosyal, kültür ve İİT Gençlik Stratejisi’nin tüm alanlarında fikir, bilgi, deneyim alışverişinde bulunabilmek ve ilgili konuları açıkça tartışabilmek için harika bir fırsat sunuyor. Burada Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 3 dilde müzakereler yapılıyor” dedi. Zirvede işsizlik, sağlık, fırsatlara sınırlı erişim, İslamofobi, aşırılık ve sosyal dışlanma gibi sorunları ele aldıklarını aktaran Ayhan, kritik sorunların çoğunu daha iyi ele almak için üye ülkelerle iş birliği yapmaya devam edeceklerini anlattı.

İslam coğrafyasındaki sorunlara karşı farkındalık!

Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Şaban Kurt da zirve ile katılımcı öğrencilerin yabancı dil hakimiyetlerini, İslam coğrafyasındaki sorunlara karşı farkındalıklarını ve diplomasi alanındaki yetkinliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir