• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Putin'den kritik Mariupol açıklaması! 'Tek şartım var' dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya güçlerinin tüm sivillere güvenli bir tahliye koridoru sağlamaya hazır olduğunu ancak askerlerin teslim olması gerektiğini ifade etti.

Direnişin devam ettiği Azovstal Demir Çelik Fabrikası'na 200 kadar sivilin sığındığı düşünülüyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres insanları buradan çıkarmak için gereken her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Putin Mariupol'de zafer ilan etmiş ve askerlerine, Soğuk Savaş döneminde nükleer sığınak olarak kullanılmak üzere tasarlanmış endüstriyel bölgeyi kontrol etmek yerine oraya giriş çıkışı engellemesini emretmişti.

Ancak Kremlin bunu reddetti, Perşembe günü başlayan üç günlük ateşkesin bir parçası olarak insani koridorun açıldığını söyledi.

Fabrikada en az 20 çocuğun olduğu; gıda ve suyun hızla azaldığı belirtiliyor.

Rusya'nın, her yıl İkinci Dünya Savaşı zaferini kutladığı 9 Mayıs'ta, Putin'in Ukrayna savaşındaki büyük kazanımlarını duyurması bekleniyordu.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov bugün yaptığı açıklamada, Mariupol'de 9 Mayıs töreni düzenlenip düzenlenmeyeceğinin belli olmadığını ancak "orada da zafer günü kutlamaları yapılacak zamanın geleceğini" söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir