• DOLAR 32.258
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2425.828
  • ...
Fatih Erbakan'dan ittifak ve aday açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Biz bu gidişle cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olacağız. diyen Fatih Erbakan, "Seçimlere herhangi bir ittifaka girmeden kendimiz gireceğiz." dedi.

'Erdoğan ikinci tura kalırsa onu destekleriz'  söylemine açıklık getirdi

Erbakan: "Orada söylemek istediğim şu; ekonomide çok büyük tahribatlar var. 20 senelik bir fatura var. Bu iktidarın gitmesi için mücadele edeceğiz. Diyelim ikinci turda Tayyip Bey ve Kılıçdaroğlu kaldı. Bu şartsız bir destek değil. Bazı şartları kabul etmeleri halinde destek olabiliriz. Şartlarımız şu; mesele denk bütçe yapacaksınız. Borçlanmayacaksınız. Yap-işlet projelerini iptal edeceksiniz. Kamudaki israfı ortak kaldıracaksınız. 3-5 maaşlı bürokratlar olmayacak gibi...Bu bütün mücadelemizi yapıp bir sonuç alamazsak ikinci tura kaldığımızda düşüneceğimiz bir durum."

'Kılıçdaroğlu'na özel olarak mı karşısınız?'

Erbakan bu soruya ise şöyle cevap verdi: "İmamoğlu geçen ay 10.72 faizle borçlandı. İster istemez ulaşıma belediye hizmetlerine zam yapacağız noktasına geldi. 8.62 ile hükümet borçlanıyor, uygulamaya gelince belediyede daha fazla borçlanıyoruz. Kılıçdaroğlu geldiğinde aynı faizle borçlanacağız. Parti sözcüleri çıkıp diyor ki '5-6 yaşındaki çocuklara Kur'an öğretilmesi çağ dışıdır.' Kılıçdaroğlu buna karşı çıkmadı. Ayasofya niye cami oluyor, müze olarak kalsın, İstanbul Sözleşmesi konusu, toplumsal cinsiyet konusu var. Kılıçdaroğlu'na da destek konusunda bazı şartlar koyarız mesela İstanbul Sözleşmesi. Erbakan Hoca zamanında Muhsin Batur'u destekledi. Sayın Demirel'e destek verdi. Ecevit ile koalisyon kurdu. Burada mesele prensiplerin ortaya konulması ve milletin derdine derman olması. Eşit mesafedeyiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir